Стара Загора. Стара Загора получи приз Благосъстояние“ от пилотното издание

...
Стара Загора. Стара Загора получи приз Благосъстояние“ от пилотното издание
Коментари Харесай

Стара Загора спечели приз за „Благосъстояние” в класацията „Образцова община“

Стара Загора. Стара Загора получи приз „ Благосъстояние “ от пилотното издание на класацията „ Образцова община “ на вестник „ 24 часа “, оповестиха от пресцентъра на общината . С новия си план медията цели да открои и насърчи положителните практики в локалното самоуправление, както и да покаже позитивния опит на общините, който да служи за образец на останалите. От името на кмета на града Живко Тодоров, оценката одобри секретарят на Общинска администрация Делян Иванов. Церемонията се организира през днешния ден в „ Морското казино “ в Бургас.
Стара Загора е посочила положително равнище на приходи и претовареност, както и даване на благоприятни условия за професионално развиване и правене на бизнес.
Експертен съвет оцени общините от Югоизточния район по пет групи критерии - Качество на живот, Инфраструктура, Благосъстояние, Умен град и Градски дух, като в тях има още над 20 знака, с цел да бъде реализирана оптималната обективност. Класацията ще даде оценки на общо 265-те български общини през есента.
Индексът „ Образцова община ” е въодушевен от програмата на Организация на обединените нации за устойчиво и стабилно развиване на градовете - UN-Habitat, която прави показателя CPI - City Prosperity Initiative.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР