Стара Загора. Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските

...
Стара Загора. Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските
Коментари Харесай

Стара Загора: Сребърната медалистка в скока на височина Мирела Демирева ще посети града за Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“ на 1 юли

Стара Загора. Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското състезание в Амстердам през предходната година Мирела Демирева ще дойде в Стара Загора за Международния шампионат по лека атлетика „ Самарско знаме “, който ще се организира на 1 юли на стадион " Берое ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Организаторите от Община Стара Загора и СКЛА „ Берое “ чакат още веднъж цялостни трибуни под Аязмото, в годината, в която градът е притежател на наградата „ Европейски град на спорта 2017 “. Днес от клуба посрещат в София първите състезатели от Бахрейн.
Спортист №1 на България за 2016 година е играч на Спортен клуб по лека атлетика „ Берое “ и Спортист №1 на Стара Загора за предходната година. Тя се подреди на осмо място на шампионата от Диамантената лига в Стокхолм предходната седмица, а идващото съревнование на Демирева е на Европейското отборно състезание от Първа лига във финландския град Вааса този уикенд.
Преди три години Стара Загора си върна емблематичното за града и авторитетно за леката атлетика спортно събитие. След спиране от 21 години Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортен клуб по лека атлетика " Берое " с общи старания възвърнаха Международния шампионат по лека атлетика „ Самарско знаме ". Благодарение на напъните на кмета Живко Тодоров и общинската администрация беше реновирана лекоатлетическата писта на стадион „ Берое ", която е сертифицирана и дава отговор на всички условия за провеждането на интернационалните надпревари от висок сан. Не на последно място подрастващите и състезателите към този момент могат пълноценно да спортуват и градят кариера в леката атлетика.
Пресконференцията за откриването на шампионата, с присъединяване на Мирела Демирева, ще бъде на 30 юни 2017 година в 13.00 часа, в общинската зала 2 в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР