Стара Загора. Силно е присъствието на Спортен клуб по лека

...
Стара Загора. Силно е присъствието на Спортен клуб по лека
Коментари Харесай

Община Стара Загора: Силно е присъствието на „Берое“ в националния отбор на България за Европейското първенство по лека атлетика

Стара Загора. Силно е наличието на Спортен клуб по лека атлетика „ Берое “ в националния тим на България за Европейското състезание по лека атлетика. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. От 23 до 25 юни в четири града на Стария континент ще се организира Европейското отборно състезание по лека атлетика. Четирите дивизии, в които са разграничени тимовете са Супер лига във френския град Лил, Първа лига във Вааса, Финландия, Втора лига в столицата на Израел Тел Авив и Трета лига в островната страна Малта.
Българският народен тим отпътува за Вааса, където ще се състезава в Първа лига, откакто през 2015-а година се изкачи от по-долната дивизия. Промоцията за Първа лига беше извоювана пред екзалтираната аудитория на стадион " Берое " през 2015 година.
В българската селекция са най-хубавите български спортисти за последните години – Спортист №1 на Стара Загора за 2016 година Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (скок дължина и троен скок), Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Тихомир Иванов (скок височина), Георги Иванов (гюле), Георги Цонов (троен скок) и Митко Ценов (3000 м стипълчейз). Освен Мирела Демирева вземат участие и още представители на Спортен клуб по лека атлетика " Берое ":
- 100 м – Денис Димитров;
- 200 м – Денис Димитров;
- Копие – Марк Славов;
- Щафета 4х100 Денис Димитров;
- Щафета 4х400 - Стефан Стефанов, Велин Коваленко.
Конкуренти на нашия тим ще бъдат селекциите на Румъния, Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Швейцария, Швеция, Дания, Естония, Финландия и Ейре.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР