Стара Загора. Шестата регионална конференция на тема Европейските измерения в

...
Стара Загора. Шестата регионална конференция на тема Европейските измерения в
Коментари Харесай

Стара Загора: В града се провежда Шестата регионална конференция на тема „Европейските измерения в професионалното образование и обучение“

Стара Загора. Шестата районна конференция на тематика „ Европейските измерения в професионалното обучение и образование “ се организира през днешния ден в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Тя е проведена от Националната организация за професионално обучение и образование. Във форума вземат участие шефове на учебни заведения, учители, представители на бизнеса и на синдикатите.
„ Професионалното обучение заема значимо място в нашата просветителна система. Според последните статистики над 50% от учениците избират Професионалните гимназии. Надявам се, че проблемите и положителните практики, които ще бъдат разисквани на конференцията, ще оказват помощ за развиването на професионалното обучение. Нека всички дружно да работим по тази причина “, сподели при откриването Пенка Чавдарова, шеф отдел „ Образование “ в Община Стара Загора.
„ В Старозагорския район всички професионални гимназии работят взаимно с бизнеса. Община Стара Загора и Областната администрация ни поддържат. Провели сме доста срещи и конгреси, с цел да покажем, че професионалното обучение е значимо и става все по-привлекателно “, сподели Татяна Димитрова, шеф на Регионално ръководство на образованието. Тя приказва за Областната гледка на професионалното обучение и кариерното насочване и непрекъснатото надграждане в самодейностите там. Припомни, че Стара Загора е отличник в развиването на дуалното образование и пожела на участниците ползотворна работа и положителни хрумвания за развиване на професионалното обучение.
Конференцията бе открита от инж. Емилияна Димитрова, ръководител на Националната организация с отчет ролята на НАПОО в изменящия се свят на професионално обучение.
Участниците ще се срещнат с ролята и активността на Европейския център за развиване на професионалното образование (CEDEFOP) и на Европейската мрежа за продан на опит в професионалното обучение и образование (ReferNet). Беше демонстрирана опцията да се употребява информация (доклади, разбори, диаграми, положителни практики), оповестена на интернет страниците на CEDEFOP и ReferNet.
Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора и Професионалната гимназия по облекло и хранене „ Райна Княгиня “ ще вземат участие с презентация на тематика „ Училище за бизнеса и бизнес за учебното заведение “.
Ще бъдат разисквани въпроси свързани с партньорството сред Центровете за професионално образование и бизнеса, както и ЕВРОПАС приложението към документа за професионална подготовка – инструмент за различаване на квалификации, добити в други страни и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР