Стара Загора. С улов от 16,170 кг. старозагорец пребори конкуренцията

...
Стара Загора. С улов от 16,170 кг. старозагорец пребори конкуренцията
Коментари Харесай

Стара Загора: С улов от над 16 кг. старозагорец пребори конкуренцията на състезанието по риболов на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

Стара Загора. С улов от 16,170 кг. старозагорец пребори конкуренцията на надпреварата по лов на риба, проведено от най-голямата топлоелектрическа централата в България „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението . 49-годишният Влайчо Влайчев закачи на куката няколко сома, шарани, червеноперки и платики и безапелационно сграбчи първото място.
Престижното второ място зае Евгени Василев, на 50 година от Стара Загора. Той съумя да извади 10,410 кг. риба от водите на бент. „ Овчарица “. Място в челната тройка откри и старозагорецът Христо Иванов с улов от 9,020 кг. Четвъртата премия си заслужи 18-годишният Иван Гинчев, също от Стара Загора, като постави на кантара 8,775 кг. риба. Той получи и наградата за най-млад риболовец. Пети в подреждането се подреди старозагорецът Въльо Желязков с 8,085 кг. хваната риба, а шеста позиция зае Йордан Ангелов с улов от 8,030 кг.
По традиция „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД присъди и поощрителни награди. Призът „ Най-опитен риболовец ” получи 77-годишният Въльо Профиров от Стара Загора. За „ Най-атрактивен риболовец “ бе избран Петко Ников от Раднево.
Състезанието се организира за девета поредна година и още веднъж притегли риболовци от разнообразни краища на България. Участници имаше от Пловдив, Ямбол, Казанлък, Стара Загора, Нова Загора и други. Общият улов, който риболовците извадиха от водите на язовир „ Овчарица “, е над 120 кг.
„ Изключително задоволен съм, че и тази година надпреварата по лов на риба, което провежда централата, се радва на подобен огромен интерес. Включиха се над 80 души. Желаещите бяха доста повече, само че просто потенциалът на бреговата линия край стената на язовир „ Овчарица “ не разрешава по-голям брой участници. Хубаво е, че точно тук хората взеха решение да се насладят на заниманието си и да прекарат съботния ден. Фактът, че всяка година нашата самодейност събира толкоз доста риболовци от разнообразни краища на България, е задоволително индикативен за това, че тя се трансформира в една доста хубава традиция. “, съобщи заместник-изпълнителният шеф на централата инж. Михаил Митков.
Състезанието продължи четири часа, като риболовците имаха право да употребяват единична рибарска пръчка с най-вече четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя кулоар преди формалния старт на надпреварата, разгласен в 09.00 часа. На участниците бе позволено потреблението на жива риба за примамка, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира, според условията на закона. И тази година управлението на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД даде опция на всеки играч да задържи улова си, в случай че желае.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР