Стара Загора С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора

...
Стара Загора С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: В града се проведе тържествен военен ритуал за 132-та годишнина от Съединението

Стара Загора С церемониален боен обред през днешния ден в Стара Загора бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на починалите във войните старозагорци в парк „ Александър Стамболийски “. Това оповестиха от пресцентъра на общината . Административното управление на града и десетки жители означиха 6 септември – 132-та годишнина от Съединението на България.
Командирът на Втора механизирана бригада бриг. ген. Костадин Кузмов поздрави присъстващите с празника и напомни в словото си историята на великото дело на Съединението. Той насочи обръщение народ и страна да се управляват от девиза „ Съединението прави силата “ и да живеем по този начин, че да я има България и за в бъдеще.
Пред светлия героизъм на дейците на Съединението военнослужещи от Втора механизирана бригада сервираха венци от Община Стара Загора и Старозагорския гарнизон, Общински съвет Стара Загора и регионалният шеф на област Стара Загора. Пред Паметника на починалите старозагорци в Балканската война, Първата и Втората световнa войнa, цветя поставиха народни представители, общински съветници, представители на политически партии и публични организации, доста старозагорци.
В общоградският обред за поклонение пред делото на участниците в Съединението на Княжество България и Източна Румелия участваха народните представители Емил Христов и Радостин Танев, регионалният шеф Гергана Микова, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници и общественици.
В парка стартира празничен концерт на АНТП „ Зорница “ при НЧ „ Климент Охридски 1858 “.
Днес в старозагорска община честват:
- Празник на село Пряпорец
12.30 ч. НЧ „ Хр. Ботев 1928 ", с. Пряпорец
- Празник на село Малко Кадиево
18.00 ч. село Малко Кадиево
- Празник на село Остра могила
12.00 часа с. Остра могила
- Празник на село Стрелец
17.30 ч. село Стрелец
Тази вечер в 19,30 ч. в парк „ Пети октомври “ стартира ZagorkaBeerfest2017. Официалното разкриване на феста, който продължава до 09.09., е в 20.00 ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР