Стара Загора. Работна среща на тема Транспорт и чистота в

...
Стара Загора. Работна среща на тема Транспорт и чистота в
Коментари Харесай

Стара Загора: Сметосъбирането и транспорта по селата бяха обсъдени в Общината

Стара Загора. Работна среща на тематика „ Транспорт и непорочност в обитаемоте места в Община Стара Загора - проблеми и решения “ се организира в Община Стара Загора. Това оповестиха от Общината . На срещата участваха Йордан Николов, зам.-кмет превоз, публичен ред, екология и непорочност, Делян Иванов, секретар, Росица Копривчина, шеф на дирекция „ Транспорт, непорочност и екология “, Бояна Делева, шеф отдел „ Транспорт “ и Пламен Йорданов, шеф отдел „ Екология “ и всички кметове и кметски наместници на селата в Община Стара Загора.
На срещата се сложиха въпроси, свързани с възстановяване на сметосъбирането и сметоизвозването. Предложиха се ограничения за подобряването на услугата, посредством замяна на контейнери и доставка на нови съдове за боклук. Основният проблем съгласно някои кметове е основаването на нерегламентирани сметища, нормално край обитаемоте места.
По отношение на публичния превоз, бяха направени оферти някои обитаеми места да бъдат обслужвани в избрани часове със съчленени рейсове. поради огромния пътникопоток.
Кметовете споделиха, че в няколко от околните села работят частни таксита, които правят нерегламентиран транспорт на хора от спирките на автобусния превоз.
„ Всички, които имат информация за незаконни таксита би трябвало да я подадат в полицията, с цел да се търсят разновидности да бъдат предпазени нашите жители и интереса на общината “, прикани зам.-кметът Йордан Николов. Там, където е належащо, съдовете за боклук ще бъдат сменени. „ Предложенията, по отношение на транспортното обслужване ще бъдат взети под внимание “, добави той.
Росица Копривчина прикани кметовете навреме да осведомят за нуждата от разчистване на пътищата от храстова растителност, с цел да се обезпечи сигурността на придвижването. Кметовете да основат организация по обитаемоте места и да заявят потребността от резервоар за едрогабаритни боклуци.
Делян Иванов благодари на участниците в срещата и удостовери всякакво подпомагане на общинското управление за решение проблемите по селата
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР