Стара Загора. Проблемите с подпорната стена и наклонената ограда на

...
Стара Загора. Проблемите с подпорната стена и наклонената ограда на
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината организира публично обсъждане за оградата във Второ основно училище

Стара Загора. Проблемите с подпорната стена и наклонената ограда на Второ главно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков “ ще обсъдят на среща проведена от Община Стара Загора и Второ главно учебно заведение, родители и жители, оповестиха от пресцентъра на Общината . Тя ще се организира на 5 декември от 17.30 часа в зала „ Петко Славейков “ в Община Стара Загора.
В Констативен протокол от 11 юли тази година на Kомисия, назначена със заповед на Кмета на Община Стара Загора, са направени следните констатации:
По южната граница на парцела на ІІ главно учебно заведение „ П.Р.Славейков има ограда с подпорна стена с височина от 1,20 до 2,00 метра, върху която има ажурна част. Оградата е наклонена към тротоара и има пукнатини, с което съставлява опасност за минувачи и учащи. В южния сектор е и основният вход към двора и учебното заведение. Пукнатините са получени от корените на 9 дървета, засадени преди към 40 години наоколо до оградата, което не дава отговор на условията за отстояния на дървета от регулационна граница на парцел. За растителността в парцела има направено експертно мнение и фитосанитарна оценка за положението на съществуващата растителност.
На съображение направените констатации и според член 195, алинея 1 от Закон за устройство на територията, Комисията предлага: да се извърши изсичането на 9 броя дървета и унищожаване на корените им; да се разпореди план и да се построи нова ограда с подпорна стена по южната граница на парцела на учебното заведение.
Към момента е предоставен план за „ Подпорна стена и ограда по южната граница на ІІ главно учебно заведение „ П.Р.Славейков “ в УПИ І-3317 за учебно заведение, кв. 9102, по проекта на гр. Стара Загора “, който е импортиран за координиране в Националния институт за недвижимо културно завещание към Министерство на културата, защото II OУ “П. Р. Славейков “ е монумент на културно-историческото завещание от локално значение и попада в обсега на археологически резерват „ Августа Траяна “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР