Стара Загора. Превантивно-информационният център по зависимости, съвместно с доброволците от

...
Стара Загора. Превантивно-информационният център по зависимости, съвместно с доброволците от
Коментари Харесай

Стара Загора: Кампания „Великден в сърцата“ организираха младежи в града

Стара Загора. Превантивно-информационният център по зависимости, взаимно с доброволците от Младежки доброволчески клуб „ Дарители на вяра “, провежда акция „ Великден в сърцата “ през интервала 12-24 април 2019 година в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В четири почивни дни от 12 до 21 април доброволците поддържаха Националната акция „ Великден за всеки “ под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, включвайки се в самодейността за подкрепяне на българските пенсионери. Те отделиха по няколко часа от свободното си време, с цел да предизвикват, подтикват, убеждават хората, пазаруващи в магазин Lidl, да закупят хранителни артикули и да ги дарят за идеята – да се помогне на нуждаещи се възрастни хора, с цел да е цялостна трапезата им и да има наслада в душите и сърцата им в светлите Великденски дни.
На 22 април 2019 година,, по време на Великденското ателие, доброволците боядисаха пъстроцветни яйца, създадоха радостни шарени кошнички за тях, сувенирни великденски яйца, дребни приветствени картички, приготвиха празнични пакети с великденски яйца, козунак, курабии. На 23 и 24 април те още веднъж зарадваха 10 самотни възрастни хора, консуматори на услугата „ Домашен обществен патронаж “ в Стара Загора, които изненадаха и зарадваха с празнични блага и внимание по време на „ Коледната акция „ Доброто сърце на Коледа “.
„ Всяка самодейност от акцията „ Великден в сърцата “ разкриваше и поддържаше качествата на младежите, стимулираше ги към прояви на интензивност и творчество, обществени умения и връзки. Преминала през ръцете и сърцата на доброволците, акцията им оказа помощ да осъзнаят значимостта на чувството за принадлежност към общността и на обичайните български полезности – семейство, усърдие, родолюбие, почитание, толерантност, и беше удостоверение на мъдрите думи: „ Един грам процедура коства повече от един звук проповеди “, разясниха участници.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР