Стара Загора. Превантивно-информационният център по зависимости на Община Стара Загора

...
Стара Загора. Превантивно-информационният център по зависимости на Община Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Превантивно-информационният център по зависимости на Общината провежда кампания под надслов „Искам да знам – за моя здравословен избор“

Стара Загора. Превантивно-информационният център по зависимости на Община Стара Загора организира акция под надпис „ Искам да знам – за моя здравословен избор “ във връзка самодейността на Регионална здравна ревизия Стара Загора за поддръжка на интернационалните здравни дни през май 2018 година, ориентирани към превъзмогване на разнообразни рискови фактори. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В рамките на акцията, отдадена на 20 май – Ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, и 31 май – Световен ден без тютюнопушене, на 18 май т.г. се организира тренинг за доброволци от Младежките препоръки по наркотични субстанции на тематика „ Рискови фактори за здравето на младежите “, взаимно с Центровете в Кърджали и Хасково.
На 28 май, от 11.00 часа, Старозагорският Превантивно-информационен център ще бъде хазаин така наречен куиз – отборна мисловна игра за познания. На среща с любознателността ще се съберат доброволци от Младежки доброволчески клуб „ Дарители на вяра “ и техни връстници от няколко старозагорски учебни заведения – ППМГ „ Гео Милев “, ТГ „ Княз Симеон Търновски “, ПГСАГ „ Лубор Байер “, ПГОХ „ Райна Княгиня, СУ „ Васил Левски “, СУ „ Максим Горки “. Разпределени в тимове от шестима играчи в пет кръга те ще дават отговор на въпроси от разнообразни области на знанието, в това число и по тематиките за тютюнопушене, ХИВ/СПИН, психоактивните субстанции (ПАВ).
" Победител е тимът, събрал най-вече точки за правилните си отговори, а премията ще е удоволствието от играта, забавното интелектуално занятие, новото познание, което всеки ще вземе за себе си, и добре оползотвореното време измежду другари и връстници ", прецизират от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР