Стара Загора. Преподавателите в първи клас от Основно училище Кирил

...
Стара Загора. Преподавателите в първи клас от Основно училище Кирил
Коментари Харесай

Стара Загора: Преподавателите в първи клас от Основно училище „Кирил Христов“ са изпратили специални писма и отличителни знаци до своите бъдещи ученици

Стара Загора. Преподавателите в първи клас от Основно учебно заведение „ Кирил Христов “ в Стара Загора са изпратили специфични писма и отличителни знаци до своите бъдещи възпитаници. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
„ Здравей благо дете!
Може би още не можеш да четеш, само че някой възрастен сигурно ще ти прочете тези редове… Аз съм твоята учителка. Да знаеш единствено по какъв начин се веселя, че ще бъдем дружно, и с какво неспокойствие те чакам. Очакват те и твоите нови приятели…Предстоят ти толкоз забавни неща! Не си мисли, че учението е мъчно нещо, тъй като аз ще бъда до теб постоянно и ще ти оказвам помощ. Изпращам ти този знак, с цел да те разпозная… “, се споделя в писмата изпратени до всеки първокласник. Децата, които за пръв път ще прекрачат прага на учебното заведение, ще бъдат със специфични знаци с имената им.
„ Вече пета година съм в това учебно заведение, усещам се като вкъщи си. Тук се работи екипно, всичко прави дружно. Очаквам с боязън новите възпитаници “, описа Елена Колева. Тя е учителката на I " Д " клас. За първия образователен ден е приготвила тематиката „ Морско странствуване “ за децата, които ще образова и възпитава в идващите години. На дъската е изобразено синьо море, първокласниците ще пътуват с транспортен съд, ще преодоляват трудности по пътя до съкровището. Като стигнат до него ще открият скъпи мисли и по една жълтица. „ Вълнувам се доста, наясно съм, че днешните деца са по-информирани, по-буйни, само че се надявам родителите да спомагат “, добавя Колева.
Първокласниците от I в клас пък имат чисто нова интерактивна дъска. „ Децата се радват доста и на драго сърце работят с тази дъска “, изяснява учителката им Цвети Бойчева. Тя и по-младата й колежка Ралица Петрова към този момент са подготвили и наредили по чиновете новите учебници и тетрадки за бъдещите си ученици. При тях за първия образователен ден ще има игра „ Незнайка в учебно заведение “, със специфичното присъединяване на актрисата Елена Азалова.
Общо пет паралелки са първокласниците тази година. И останалите учителки Елена Начева, Марияна Вълчева и Милена Бойчева с боязън чакат своите нови ученици.
Тържественото разкриване на новата 2018/2019 образователна година ще се състои на 17 септември от 9.00 часа в двора на учебното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР