Стара Загора. Предложения за присъждане на Награда Стара Загора“ и

...
Стара Загора. Предложения за присъждане на Награда Стара Загора“ и
Коментари Харесай

Стара Загора: Приемат се номинации за наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Стара Загора. Предложения за отсъждане на Награда „ Стара Загора “ и Награда „ Млада Загора “ във връзка 24 май – Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност към този момент се одобряват в Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.
С премията „ Стара Загора “ се удостояват български и задгранични пълнолетни жители приживе или посмъртно за високи художествено-творчески достижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в Община Стара Загора.
Предложенията могат да бъдат направени от държавни и общински органи; публични и професионални организации и креативен сдружения, както и от жители на Община Стара Загора. Те се подават до кмета на Общината в писмен тип не по-късно от 15 април.
Наградата „ Стара Загора “ се присъжда в две посоки: просвета и образование; просвета и изкуство. Критериите за номинации на предложенията отсъждане на премията „ Стара Загора “ в направление „ Наука и обучение “ са: претендентите да са изявени експерти с потвърден принос и новаторски подходи в учебно-възпитателната работа; възпитаници на претендентите да имат участия и класиране на призови места в надпревари, състезания и олимпиади на регионално, национално и интернационално равнище.
За отсъждане на премията „ Стара Загора “ в направление „ Култура и изкуство “ се предлагат претенденти със значими достижения в региона на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, спектакъл, танцово изкуство, снимка, модерни образни изкуства.
Награда „ Млада Загора “ се присъжда на учащи за изключителни достижения и извоювани награди от национални и интернационалните надпревари, олимпиади и състезания в областта на науката и образованието; културата и изкуството.
Предложенията за номинации за отсъждане на премията „ Млада Загора “ се правят оценка по следните критерии: претендентите да са класирани на призови места на районни, национални или интернационалните олимпиади, състезания и състезания; претендентите да са разработвали и взели участие в учебни, общински, районни, национални или интернационалните планове с принос за одобряване на престижа на образователното заведение; претендентите да имат персонален престиж измежду съучениците си и учителите в съответното образователно заведение. Срокът за подаване на предложенията е до 15 май 2019 година
Наградата за всяко направление може да бъде самостоятелна и колектива. Тя се присъжда в сходство с правилата за гласност и бистрота, свободна и почтена конкуренция и равнопоставеност на всички претенденти.
Наградите, специфична грамота и парична награда в размер на 1000 лева за всяко направление, се връчват на тържествена гала във връзка 24-ти май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР