Стара Загора. Пилот загина при авиоинцидент в землището на мъглижкото

...
Стара Загора. Пилот загина при авиоинцидент в землището на мъглижкото
Коментари Харесай

Пилот загина при авиокатастрофа край Мъглиж

Стара Загора. Пилот почина при авиоинцидент в землището на мъглижкото село Юлиево. Директорът на Специализираното звено за следствие на авиационни събития (СЗРАС) към Министерството на превоза Христо Христов заяви, че починалият водач е изпълнявал авиохимически полет с мотоделтапланер, при който е обработвал земеделска земя, след което се е блъснал в дърво при спешно кацане. Той означи, че мъжът е бил към 60-годишен и с дълготраен житейски професионален опит в летенето. Пилотът е бил притежател на клуб за делтапланеризъм в Казанлък. Обучавал е доста водачи, като е произвеждал и леки летателни средства. Христов акцентира, че починалият мъж е бил добре осведомен с конструирането на мотоделтапланерите.
Разследването по случая бе поето от Националната следствена работа – София. Като съществена причина за авиокатастрофата се преглежда версията за техническа щета на мотоделтапланера, само че до момента в който не излезе назначената авиотехническата и правосъдно здравна експертиза не може да се твърди сигурно каква е повода. Към момента са разпитани очевидци и очевидци и е изработен оглед на местопроизшествието.
От прокуратурата в Стара Загора оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане, като са конфискувани документи за техническото положение на мотоделтапланера и други документи от компания „ А.Д.Д. “ в Казанлък, чиято благосъстоятелност е летателното средство.
„ Фокус “ напомня: През 2016 година, при рухване с такова летателно средство, в Казанлъшко починаха двама души. Това е четвъртият случай от началото на тази година. Първият беше на 2 април, на територията на Република Северна Македония, където починаха четирима души, вторият беше на 20 април в село Оризари, където починаха двама души, а третият беше на 26 май край Ихтиман, където починаха мъж и жена.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР