Стара Загора отново ще даде старт на третата верига от

...
Стара Загора отново ще даде старт на третата верига от
Коментари Харесай

Веригата от маратони започва от Стара Загора

Стара Загора още веднъж ще даде старт на третата верига от маратони в България. Състезанията в Стара Загора, Варна и София още веднъж са обединени под мотото " Бягането като метод на живот ", като първото от тях е планувано за идната неделя, 1 април 2018 година.

Тези дни се прецизират имената на елитните спортисти от чужбина, които по традиция още веднъж ще придадат класа на надпреварата. До края на седмицата ще станат ясни и българските участници. Тази година паралелно с Маратон Стара Загора ще се състои и Националният шампионат по полумаратон, като на процедура конкуренцията ще събере най-хубавите в тази дисциплинираност у нас.

Важно е да се знае, че маршрутът е леко изменен по отношение на реорганизация и рационализация на пешеходната зона в центъра на града. Традиционно старт/финалната зона беше пред Община Стара Загора, а тази година по изключение ще бъде на бул. " Цар Симеон Велики " 126 (пресечката с ул.Кольо Ганчев " ) при започване на парк " Александър Стамболийски ". Там ще бъде построена и специфична сцена за награждаването на призьорите и за занимателната част, съпътстваща надпреварите.

Стартът е тъкмо в 10.00 часа. Участниците могат да избират сред три дистанции - класическата от 42.195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, което дава опция повече фенове на бяганията да се включат в конкуренцията.

Миналата пролет бяха усъвършенствани и двата върха в класическата отдалеченост. При мъжете Абделайди Тиар от Мароко се окичи с лавровия венец, като финишира за 2.19:47 ч. и изпревари с минута и половина Хенри Кембой от Кения, трети бе етиопецът Бирхану Асфав. И при дамите падна върхът на трасето. Белайнеш Югезу финишира първа за 2.42:00 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР