Стара Загора. От 7 до 10 юни 2018 г. Стара

...
Стара Загора. От 7 до 10 юни 2018 г. Стара
Коментари Харесай

Стара Загора: Мария Гроздева ще участва в Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет, което ще се проведе в града

Стара Загора. От 7 до 10 юни 2018 година Стара Загора и Клубът по спортна пукотевица „ Августа 1992 ” ще бъдат домакини на Държавното състезание по спортна пукотевица с малокалибрен револвер за 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . На Стрелкови комплекс „ Лозенец ” чакат идването на най-хубавите сега български състезатели като двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, троент притежател на бронзов орден от Олимпийски игри и осем пъти европейска шампионка, Антоанета Бонева – многократна медалистка от Европейски шампионати и Световни купи, Самуил Донков - участник в Олимпийските игри в Рио и медалист от Световни купи и други Състезанието се провежда под егидата на „ Български Стрелкови Съюз ” с поддръжката на Министерството на Младежта и Спорта и Община Стара Загора.
По време на надпреварата спортистите ще се борят за покриване на нормативи за присъединяване в Световното състезание през месец септември в Република Корея.
На 7 юни след 13.00 часа ще се проведат публични тренировки, инспекция на документи и оръжие.
На 8 юни от 8.00 часа до 16.00 часа ще се проведат стрелбите в упражнението „ 30+30 изстрела Спортен револвер ” за момчета, девойки, юноши и девойки.
На 9 юни от 8.00 до 11.00 часа ще се състезават дамите в упражнението „ 30+30 изстрела Спортен револвер ”.
Атрактивната дисциплинираност „ 2х30 изстрела бърза пукотевица ” ще се организира от 11.30 до 16.00 часа. В нея за систематизиране на медалите ще се борят мъжете и юношите.
Те ще премерят сили и в дисциплината „ 60 изстрела с акуратен револвер на 50м ” на 10 юни от 8.30 до 15.00 часа.
Награждаването на спечелилите ще се извърши до половин час след привършване на всяко упражнение.
В Стара Загора чакаме още Мирослава Минчева – Европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки Олимпийски игри и Европейски шампионати за девойки, Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско състезание за юноши, Събин Чаушев - 4-то място на Световно състезание и неколкократен медалист от Европейски шампионати и Лидия Ненчева- неколкократна медалистка от Европейски шампионати за девойки и Младежки Олимпийски игри.
Клубът по спортна пукотевица в Стара Загора е основан през 1947 година Неговите състезатели Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов имат два международни върха в спортната пукотевица, които не са усъвършенствани към този момент повече от 25 години, а треньорът им Георги Кочеренко, е към момента основен треньор на клуба. Община Стара Загора обезпечи през 2006 година ново стрелбище, което разрешава домакинство на надпревари от Държавния състезателен календар и от интернационален мащаб.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР