Стара Загора официално е с вечерен час. От тази нощ

...
Стара Загора официално е с вечерен час. От тази нощ
Коментари Харесай

Вечерният час в Старозагорска област вече е в сила

Стара Загора публично е с вечерен час. От тази нощ е неразрешено излизането сред 21:00 и 5:00 ч. сутринта. Строгата мярка важи за цялата област и е за неопределно време. Кметовете и полицията ще управляват дали се съблюдава вечерния час, а за нарушителите са планувани наказания.

Заповедта за вечерния час е по рекомендация на Областния здравен щаб. Мярката идва ден откакто цяло поделение в Университетската болница бе сложено под карантина, тъй като проба на начинаещ пациент с диабет и пневмония се оказа позитивна за ковид.

Контролът по осъществяването на вечерния е поверен на кметовете и на полицията. За нарушителите са планувани наказания - те стартират от 5000 лв..

Десетки сигнали за нарушавания на наложените към този момент забрани накараха властта да работи строго.

„ Заповед за въвеждане на вечерен час, който влиза в действие от 0:00 ч. на 1 април и се отнася във времевия диапазон от 21:00 до 5:00 ч. сутринта “, разгласи регионалният шеф Гергана Микова.

Мярката няма да важи за хора, които би трябвало да отидат до болничното заведение. Изключение се прави и за лекари, служители на реда, медицински сестри, санитари и работещите. Те обаче би трябвало да имат записка от шеф, която да потвърждава, че са на работа.

Вечерният час ще продължи до второ разпореждане.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР