Стара Загора. Общинският съвет създаде Временна комисия за провеждане на

...
Стара Загора. Общинският съвет създаде Временна комисия за провеждане на
Коментари Харесай

Стара Загора: Комисия ще провежда конкурс за нов обществен посредник на територията на общината

Стара Загора. Общинският съвет сътвори Временна комисия за осъществяване на конкурс за Обществен медиатор на територията на Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Общината. 7-членната ВрК от общински съветници е с ръководител Милена Желева и членове Стефан Анков, Нели Калнева, Ангел Филипов, Мария Динева, Бойчо Биволарски и Илия Златев. Тя следва да извърши правните и в действителност дейности за осъществяване на конкурс за избор на нов омбудсман, заради приключване на мандата на досегашния. Ще бъде осъществен конкурс по документи и събеседване на претендентите, по откритите в Правилника критерии, и да изготви отчет, който да бъде показан на съвещание на Общински съвет.
Общинските съветниците дадоха единодушие за съфинансиране, в размер на 6 хиляди лв., на план „ Приложение на новаторски технологии при работа с деца с генерализирани разстройства в развиването “ на Гражданско съдружие „ Алтернатива 55 “. Основната му цел е възстановяване качеството на живот на децата с ментални увреждания, посредством компенсиране на техни дефицити и подкрепяне на опциите им за връзка, образование, развиване и консолидиране благодарение на най-съвременни технологии. Дейностите включват закупуване, монтиране на техническа система „ АСИСТ “ за връзка с взор и основаване на профилирано работно място.
На своето постоянно юнско съвещание, старейшините поддържаха предлагането на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за смяна в капиталовата стратегия и вътрешни обезщетени промени в Бюджет 2017. С 37 гласа „ за “, Общински съвет даде опция за осъществяване на в допълнение зародили незабавни и неотложни действия, за които не са били планувани средства в капиталовата стратегия. Средствата за преустрояване на част от XI ОУ „ Н. Лилиев “ в спортна зала за бокс, належащ главен ремонт на отоплителната апаратура за градския басейн - спомагателни 44 хиляди лв., за планиране за строителство на паркинг и ремонт на покрив на промишлена постройка с общински гаражи, на стойност над 8 хиляди лв.. Отделени бяха спомагателни средства за ремонт и на кметство в село Еленино, в размер на 5,5 хиляди лв.. По предложение на ПК по просвета, туризъм и вероизповедания ще бъдат закупени и два климатика за основаване на подобаващи условия в залата за подготовки на балетната натрупа към Държавната опера в града.
С цялостно болшинство бе гласувано разпределяне на финансова помощ на двойки с репродуктивни проблеми. В началото на месеца, комисията, която събира и преглежда документите на претендентите, на свое съвещание разиска заявките на 28 двойки. Всички те ще получат поисканата поддръжка от Община Стара Загора.
С 42 гласа „ за “, за период от 3 години, за шеф на „ Център за психологично здраве – Стара Загора “ ЕООД бе утвърден доктор Стефан Гарванов. Той бе и единственият явил се претендент за управителната позиция.
Общински съвет даде позволение за закупуване на профилирано съоръжение за потребностите на болнична аптека в „ КОЦ – Стара Загора “ ЕООД. Дооборудването се постанова поради инструкции на НЗОК за въвеждане на автоматизирани системи за подготвяне на цитостатици. Прогнозната стойност на нужното съоръжение, съгласно направени от лечебното заведение предварителни изследвания, е почти 160 хиляди лв. с Данък добавена стойност.
Съветниците поддържаха присъединяване на Общината в дарителската акция за създаване на Мемориалния комплекс на гроба на кан Кубрат и осъществяване на Всебългарски събор „ Към завета – Кубрат – 105 “ и самодейността за създаване на монумент на полковник Борис Дрангов в региона на Военна академия „ Георги Сава Раковски “.
Старейшиите одобриха на второ четене Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за публичния ред в община Стара Загора, както и Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинска благосъстоятелност на община Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР