Стара Загора. Община Стара Загора и Център за подкрепа за

...
Стара Загора. Община Стара Загора и Център за подкрепа за
Коментари Харесай

Стара Загора: Национален конкурс „Моят празник“ се организира в града

Стара Загора. Община Стара Загора и Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) провеждат третото издание на Национален конкурс за рисунка „ Моят празник “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Целта е да се даде опция за изява на креативните заложби на децата и учениците, както и да се подтиква техният интерес към обичайни, национални, фолклорни и фамилни празници в България.
Идеята на уредниците е да се подтиква креативната сила на българските деца за основаване на художествени творби в региона на изобразителното изкуство, както и да се реализира културен продан, основаване на условия за определяне на контакти и съдействие сред децата от страната, приобщаване към изобразителното изкуство.
В състезанието могат да вземат участие деца от учебни заведения, школи и извънучилищни звена в страната. Той се организира в две възрастови групи: от 7 до 10 години и от 11 до 15 години.
Конкурсът е самостоятелен. Всеки участник може да показа произведения в жанровете живопис и графика като самичък избере материалите и техниката на изобразяване. Творбите да са с формат 35/50см /без паспарту/. Представят се до две произведения в съответната възрастова група, съпроводени с данни за създателя.
Във всяка възрастова група ще бъдат раздадени следните награди: Специална премия на Община Стара Загора, Първа, втора и трета премия в двете възрастови групи, Поощрителни награди
Най –добре представилите се институции и ръководители получават грамота.
С утвърдените от журито произведения ще бъде подредена галерия, която ще се открие на 1 декември 2018 година от 14.00 часа в зала „ Лубор Байер “. Списък с имената на спечелилите и всички участници в изложбата ще бъдат оповестени на уеб страницата на Център за поддръжка за личностно развиване.
Краен период за присъединяване в състезанието - 2 ноември 2018 година
Творбите се изпращат на адрес: За състезанието: “Моят празник “
ЦПЛР - СТАРА ЗАГОРА
ул. " Захарий Княжески " 71, ет. 3,
6000 гр. Стара Загора
За информация: тел.042 629062,638698
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР