Стара Загора. Обновен Клуб на младежта и пенсионера и нов

...
Стара Загора. Обновен Клуб на младежта и пенсионера и нов
Коментари Харесай

Стара Загора: Обновен Клуб на младежта и пенсионера и нов детски кът бяха открити в село Сулица

Стара Загора. Обновен Клуб на младежта и пенсионера и нов детски ъгъл бяха открити в село Сулица, Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Детската площадка е построена по общински план финансиран от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) на стойност 10 хиляди лв..
„ Всички сме радостни от хубавите неща, които се случват в Сулица, надяваме се това да продължи ”, сподели на формалното разкриване Иванка Иванова, кмет на селото. Тя благодари на общинския консултант Диян Димитров, с чиято помощ е станало допустимо построяването на детската площадка.
„ Много е елементарно да се разрушава, да се поставя кол в колелата, мъчно е да се вършат хубави неща. Ето, с парите по плана стана факт детския ъгъл, напълно е актуализирана и постройката на клуба ”, означи Диян Димитров. По думите му благодарности заслужава кметът на Общината Живко Тодоров, който постоянно откликвал на потребностите на хората от Сулица и помагал. Общинският консултант благодари и на изпълнителя Мирослав Енчев, който си е приключил съвършено работата и даже направил допълнители дарове за хората от селото. „ Не беше елементарно, само че направихме нещо, което ще остане за поколенията, молбата ми е да го пазите ”, добави Диян Димитров.
„ Новият клуб към този момент ще се споделя Клуб на младежта и пенсионера, а не както до момента пенсионерски клуб ”, изясни кметицата Иванка Иванова. По Коледа пък децата ще изберат име на новата си облага.
„ Следващото хубаво нещо, което би трябвало да създадем е да довършим църквата в селото, събираме дарения, хората откликват ”, описа още Иванова.
Тя и Диян Димитров прерязаха лентата при откриването на площадката, а нетърпеливите малчугани от Сулица незабавно завзеха люлките и пързалката. „ Оградата на оборудването, която е на стойност 1500 лева, е построена от спонсори ”, посочи кметицата.
Кратка литературно-музикална стратегия ознаменува събитието. След това хората от селото се почерпиха с вкусните питки и сладки, приготвени от движимостите домакини от Сулица.
Всички дадоха обещание да наблюдават зорко за запазване на детската площадка и на актуализирания клуб, с цел да има къде техните внуци да играят и да творят. В особено основаната детска креативна работилничка в Клуба, локалните момчета и девойки основават разнообразни предмети от екоматериали, предстоят кулинарни уроци и още доста занимателни игри.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР