Стара Загора. Нов културен център отваря врати в центъра на

...
Стара Загора. Нов културен център отваря врати в центъра на
Коментари Харесай

В Стара Загора ще бъде открит новият музей „Литературна Стара Загора“

Стара Загора. Нов културен център отваря порти в центъра на Стара Загора. Жителите и гостите на града ще могат да се срещнат с богатото литературно завещание в музей „ Литературна Стара Загора “, който е пренесен в нова постройка и предлага актуален взор към поетичната популярност на града. Той се намира на улица „ Димитър Наумов “, на източния партерен етаж на постройката на Националния застрахователен институт.Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Новото място дава доста положителни благоприятни условия да бъде показано всичко значимо. Близо 80 000 фондови единици са изложени в помещението. Всички материали са усърдно пренесени от уредника на музея Иван Матев. Има към 100 истински платна, които са сложени по най-подходящия метод, с цел да им се любуват посетителите. Постигнато е чудесно пространствено решение за разположението на обособените експонати в експозиционната зала.
Община Стара Загора насочва покана към жителите и гостите на града:
…След три десетилетия музей „ Литературна Стара Загора “ се възроди!
Духовните пазители на града ни откриха още веднъж своя ДОМ! Литературната популярност на Стара Загора не е помръкнала, паметта е съхранена и в бъдното! Музеят ще бъде отворен на 25 октомври от 12.00 часа
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР