Стара Загора. Над 10 инвеститори до момента са проявили интерес

...
Стара Загора. Над 10 инвеститори до момента са проявили интерес
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Над 10 инвеститори до момента са проявили интерес да се развиват в „Индустриална зона Загоре“, която ще бъде изградена край града

Стара Загора. Над 10 вложители досега са показали интерес да се развиват в „ Индустриална зона Загоре “, която ще бъде построена край Стара Загора. Държавно дружество има подготвеност да извърши дейностите по създаване на инфраструктурата, а през идната седмица следва среща с Министерството на стопанската система и Национална компания индустриални зони, с цел да се завърши процеса по прекачване на 50% от акциите на Общинското сдружение на страната. Това съобщи кметът Живко Тодоров, по време на постоянната сесия на Общинския съвет в Стара Загора, на която съветниците поддържаха предлагането за възмездно прекачване на 2 429 148 броя акции от капитала на „ Индустриална зона Загоре “ ЕАД, на„ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Той посочи, че получената от страната сума от над 2,4 млн. лева ще влезе в общинското сдружение и ще бъде употребена за създаване на инфраструктурата. Общината взе участие с апортна вноска - терен от 115 дка в кв. " Зора ", наоколо до магазин " Метро ", като съгласно оценката цената му е към 5 млн. лева „ Има подготвеност за подпомагане от икономическото ведомство това да се случи по най- бързия метод и зоната да бъде подготвена за нови вложители допустимо най-скоро “, посочи Тодоров.
„ Благодарение на тези средства ще стартираме построяването на инфраструктурата, ще бъдат обезпечени средства за издържане на дейностите на определения директорски ръб, по разпространение на зоната и търсене на вложители. Бордът ще идва от време на време в Общински съвет, с цел да дава доклад за изхарчените стредства и резултата от тяхната активност “, стимулира предлагането си кметът.
„ Изграждането на инфраструктурата ще увеличи цената и качеството на терените, а вложителите щи имат по-добра опция да осъществят своите нивестиции. До септември месец не знам дали ще стане, само че има деклариран интерес от държавно дружество да се заеме с осъществяване на дейностите по създаване на инфраструктурата в индустриалната зона. Работи се интензивно в тази тенденция и се надявам напълно скоро да имаме резултати “, сподели още Живко Тодоров.
По думите му, едно от най-големите преимущества на бъдещата индустриална зона е комуникативността на терена, върху който ще бъде построена. В непосредственост до обекта минават линии на градския превоз, мястото е обезпечено с електрозахранване и водоснабдяване. Според специалистите налице е всичко належащо за създаване на работеща инфраструктура в зоната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР