Стара Загoра. На заседание на Щаба за изпълнение на плана

...
Стара Загoра. На заседание на Щаба за изпълнение на плана
Коментари Харесай

Стара Загoра: Готовността на системите за обществено обслужване при опасни метеорологични явления бе обсъдена на заседание в Общината

Стара Загoра. На съвещание на Щаба за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия в Община Стара Загoра бе изработен разбор на готовността за действие на системите за публично обслужване при пораждане на рискови метеорологични феномени, по отношение на идния зимен сезон. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Обезпечено е напредването при естествени зимни условия на рейсовете от градския и междуселищен превоз, обезпечена е непрекъснатост при снабдяването на популацията с хранителни артикули, стана ясно през днешния ден.
В наличието на отрасловия зам.-кмет Йордан Николов началникът на отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство при рецесии ” Валери Иванов и останалите участници в съвещанието направиха обзор на готовността за осъществяване на аварийно-спасителни работи при пораждане на сериозни обстановки през зимния сезон на територията на общината.
В срещата участваха шефове на дирекции и началници на отдели „ Образование ”, „ Транспорт ”, „ Здравеопазване и обществени действия ”, „ Чистота и екология “, „ Административно-стопанска активност “ и други, както и представители на компаниите, отговарящи за поддръжката на пътищата в района „ Грийн партнърс “ БКС, „ ПИ Европейски Съюз АЙ “ АД, на ОД Министерство на вътрешните работи, ВиК, Втора механизирана бригада, Електроразпределение – юг, районен съд ПБЗН и КАТ Пътна полиция.
Участващите направиха оферти и разискваха по осъществяването на нужните мероприятия за намаляване на нездравословното влияние при настъпване на рискови метеорологични феномени през зимния интервал.
Акцент на прегледа бе организацията и обмена на информация за зародили сериозни събития, както и готовността за работа на всеобщия градски превоз за работа при зимни условия.
Проверени са горивните съоръжения и отоплителните системи в учебни заведения и детски градини, обезпечен е превоз на 450 пътуващи възпитаници. Социалните домове и Центърът за краткотрайно настаняване също са в подготвеност за зимата.
Снегопочистващите компании рапортуваха, че разполагат с задоволителни количества машини и химикали за обработка на пътищата. От „ Грийн партнърс – БКС “, които дават отговор за градската мрежа са обезпечили 10 комбинирани снегорина, солно-магнезиеви смеси и 200 души за ръчно разчистване на тротоарите, както и нужните принадлежности. Създадена е организация на първо време да се почистват трасетата на градския превоз, всеобщия градски превоз, след което дребните улички и тротоарите. Проблем за осъществяване на снегопочистването в града остават паркираните коли, за което съответните служби реализираха единодушие да работят координирано при почистване на улиците от колите.
От PSI, които реализират зимната поддръжка на общинските пътища също рапортуваха подготвеност и налична техника, както и за образувано спешно звено. От 1 декември 2017 година ще се вкара непрекъснато дежурство на техниката за зимно поддържане. Осигурени са досега 650 т пясък и 350 т сол, което е 60 на 100 от нужното количество, оповестиха от компанията.
От Областно пътно ръководство оповестиха, че поемат поддръжката на третокласния път Стара Загора – Богомилово, както и пътя за Старозагорските минерални бани.
Зам.-кметът Йордан Николов обърна особено внимание на проблематичните сектори през предходната зима- пътят Дълбоки- Оряховица, северния сектор на с. Змеево, пътя Стара Загора – Богомилово и други, където се образуват снегонавявания.
От „ Електроразпределение – юг “ оповестиха, че разполагат с автовишки, моторни шейни, АТВ, реализират денонощни наряди и могат да привлекат до 1200 души при потребност, само че не разполагат с техника за снегопочистване. Представителите им желаеха през днешния ден предварителна информация за проходимостта на пътищата.
От компания „ Тролейбусен и автобусен превоз “ имат подписна контракт и за доставка на зимни гуми за колите на градския превоз, чиито гуми се сменят поетапно. Чрез оперативните дежурни на община Стара Загора и Центъра за градска подвижност се координират дейностите с Районната работа Пожарна и сигурност и отбрана на популацията и Областна администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР