Стара Загора. На последното заседание на Общинския съвет в Стара

...
Стара Загора. На последното заседание на Общинския съвет в Стара
Коментари Харесай

Стара Загора: Общинският съвет реши общината да има свой химн

Стара Загора. На последното съвещание на Общинския съвет в Стара Загора за годината, 41 от съветниците поддържаха предлагането общината да има собствен химн. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Произведението „ Музикалната емблема на Стара Загора “, което близо 20 години звучи по време на разнообразни събития, на Почетния жител на Стара Загора проф. Петър Жеков, от през днешния ден публично е оповестено за химн. В зала „ П. Р. Славейков “ бе сестрата на именития проф. Жеков – Мария Жекова, която подари в интерес на старозагорци, постройка в центъра на града, където през 2019 година ще проработи Културен център за даровити деца.
Декемврийската сесия на локалния парламент стартира с музикален коледен привет от малчуганите от Детска градина №10 „ Светлина “. 15 от възпитаниците на детското заведение поздравиха общинските съветници и администрацията с празнични мелодии.
Над 50 оферти включи дневният ред на 39-ото съвещание на Общинския съвет. Одобрение получи решението на Комисията по обществена политика за съфинансиране на план „ Оборудване за обществена кухня към храм „ Св. Паисий Хилендарски “, направено от Ротари клуб Стара Загора „ Берое “. Одобрено от съветниците бе и застраховането на имуществото на „ Комплексен онкологичен център “ ЕООД. Искането е на общинското лечебно заведение, защото работи с високотехнологична модерна здравна инсталация, както и със скъпоструващи лекарства.
Съветниците поддържаха промени в капиталовата стратегия и вътрешни обезщетени промени по бюджета на Община Стара Загора за 2018 година. С преструктурирането на разноските ще се обезпечи опция да бъдат вложени спомагателни средства за настоящи поправки, рехабилитация и поддръжка на улици и тротоарни настилки. Увеличени са бюджетните средства на Дома за възрастни хора с физически увреждания за настояща прехрана. Средства бяха ориентирани и към Центровете за настаняване от фамилен вид, както и за Центъра за краткотрайно настаняване, и за Дома за деца лишени от родителска грижа „ Българка “.
Гласувана бе и началната тръжна цена от 36 лева за един компактен куб. метър, без Данък добавена стойност, при продажба на дървесина – общинска благосъстоятелност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР