Стара Загора. На нарочна пресконференция днес, ресорният зам.-кмет на Стара

...
Стара Загора. На нарочна пресконференция днес, ресорният зам.-кмет на Стара
Коментари Харесай

Предимствата на електронните билети и мобилното приложение за тяхното закупуване представиха в Стара Загора

Стара Загора. На нарочна конференция през днешния ден, отрасловият зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов, ръководителят на плана за рационализация на градския превоз Мирослава Шопова и част от екипа му, както и шефът на сдружението „ Автобусни и тролейбусни транспорти “ЕООД инж. Димитър Авджиев, дадоха детайлности за новото гратис мобилно приложение за закупуване на билети, оповестиха от Общината . Повод за спомагателните обяснение станаха въпроси в обществените мрежи, касаещи мобилната апликация и нейните механически характерности стана ясно от думите на зам.-кметът Николов. „ Имаше предложение, което към този момент сме отправили към фирмата-изпълнител Консорциум „ Ем Транс Сис “, град София за превод на приложението на други езици, с цел да бъдат улеснени чуждоговорящите поданици и гости на Стара Загора “, посочи още отрасловият зам.-кмет. По време на срещата с медиите стана ясно още и че приложението с изключение на безвъзмездна за потребление от потребителите, то е и по-изгодна за пътуващите по две линии на градския превоз в границите на час, тъй като заплащат единствено един билет. Изработката на приложението е била бонус от компанията, т. е. Община Стара Загора не е заплащала в допълнение за неговата направа, прецизираха още представителите на екипа.
До привършване на плана ще могат да се дават още оферти, които да са в интерес на всички, които употребяват градския превоз. Предстои и публично разискване през това време.

За софтуерния развой, както и параметрите на самото приложение, детайлности от името на компанията даде Мирослава Шопова. „ Използвана е технологията React Native, която e водеща в света на мобилните приложения. На същата са основани Instagram, Skype, Uber, Tesla, Bloomberg и доста други “, сподели тя. От прочетеното писмо в отговор на въпроси по отношение на опростения аспект, от компанията допълват, че това е за улеснение на използването от разнообразни възрастови групи и улеснение.

В писмото си от Консорциума споделят още, че в приложението е интегрирана система за разбор, която се назовава Гугъл Analytics, която създава отчети за потребностите на транспортния оператор и осъвременяването на превоза в Стара Загора. Засегната бе и тематиката с електронните заплащания и изборът на PayU, водеща компания за подобен жанр услуги, оперираща в над 15 страни с над 300 000 търговеца.
По време на конференцията стана ясно още, че чиновниците на „ Автобусни и тролейбусни транспорти “ са минали образование за работа с електронните билети и мобилното приложение. Билетчето в приложението се задейства сега на качване в транспортното средство и важи за 60 мин. Необходимо е пасажерът да го покаже на контрольора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР