Стара Загора. На 60-годишна възраст почина д-р Евгений Желев, български

...
Стара Загора. На 60-годишна възраст почина д-р Евгений Желев, български
Коментари Харесай

Стара Загора: Поклонението пред тленните останки на д-р Евгений Желев ще се състои на 22 октомври в Оперния театър

Стара Загора. На 60-годишна възраст умря доктор Евгений Желев, български политик и доктор, кмет на Стара Загора, министър на опазването на здравето, депутат от „ Коалиция за България “ в 41-то национално заседание, член на Националния съвет на Българската социалистическа партия, основател на политическа партия Алтернатива за българско възобновление. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Д-р Желев е определен за кмет на Община Стара Загора през 1999 година на първия тур на локалните избори като самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия и редица цивилен и политически обединявания. Преизбран е през 2003 година, още веднъж на първи тур, с над 60% от гласовете, още веднъж като самостоятелен претендент и подсилен от голям брой политически и цивилен организации. Носител е на френския Орден за заслуги на почетния легион – най-високото отличие на Френската република и на съветския медал „ Петър I “ втора степен за персонален принос и заслуги в укрепването на българо-руските взаимоотношения.
С непредвидената гибел на доктор Желев, българската политическа сцена загуби един необятно скроен и съвременно мислещ политик, със модерни разбирания за политическите процеси и взор за значимите проблеми в обществото и страната. Стара Загора ще се елементарни с едно от най-знаковите лица на новото време, свързани с огромното развиване на общината и реализирането на измененията в регионалния град. Инициатор е на редица планове, съдействали за модерната визия на града и отварянето му към Европа и света. Той бе пример за политическа приемливост и ценене на инакомислещите.
Старозагорци ще го запомнят като безрезервен и добър човек, сполучлив кмет, направил първите крачки към възстановяване на изискванията на живот в града след измененията.
Неговото огромно сърце ще остане вечно в спомените на жителите на Стара Загора.
Ръководството на Община Стара Загора изрича дълбоки и откровени съболезнования на фамилията, околните и приятелите на доктор Желев.
Поклонението ще се състои в неделя, 22 октомври от 10.00 до 13.00 часа в Оперен спектакъл Стара Загора.
Поклон пред светлата му памет!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР