Стара Загора. На 12 и 13 октомври в НЧ Св.

...
Стара Загора. На 12 и 13 октомври в НЧ Св.
Коментари Харесай

В Стара Загора ще се проведе фестивалът „Здравей, Здраве“

Стара Загора. На 12 и 13 октомври в НЧ „ Св. Климент Охридски 1858 “ в Стара Загора ще се организира третото издание на фестивала „ Здравей, Здраве “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Форумът, който ще протече под мотото „ ЕдинЕние “, се провежда със съдействието на Общината.
Фестивалът разпространява здравословния метод на живот във всички негови аспекти: физическо, прочувствено, ментално и духовно здраве като употребява ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Той цели да се осведомят хората и да се предизвика интерес към здравословния метод на живот, да се показа необятна гама от естествени способи на възобновяване на здравето, за попречване на болести. Дава се естрада на холистични лекари, консултанти, терапевти, треньори на лечебни двигателни практики, които показват впечатляващ и вълнуващ свят в интерес на здравето.
Откриването ще бъде на 12 октомври в 9.00 часа пред читалището с присъединяване на Общински духов оркестър, танцово певческа група „ Ангелски криле “, мажоретен състав на Центъра за поддръжка за личностно развиване към Община Стара Загора и танцовия състав на Община Стара Загора с началник Марина Тенева. Симона Ненова от Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ ще извърши ария за Стара Загора.
„ Много нови хрумвания има тази година. Очаквайте доста нови посетители и изненади “, заяви Боряна Узунова, уредник на Фестивала.
За пръв път е проведена специфична детска стратегия. В двора на читалището ще работи специфичен ъгъл „ За децата с обич “. Там малчуганите ще могат да се забавляват в грънчарската работилница на троянския занаятчия Иван Тошев, в работилница за оригами, както и в работилница за вкусни картинки от плодове и зеленчуци с децата от Детска градина №10 „ Светлина “. „ Много забавно начинание е детската хоротека, в която децата от танцов състав „ Българче “ при Шесто главно учебно заведение, ще учат връстниците си да играят разнообразни хора “, разяснява Боряна Узунова. Фондация „ Грижа за здравето “ взаимно с клуб „ Роден за завършения “ провеждат детски просветителни игри за здравето.
В залите на читалището ще има занимания по йога за деца с Деш и Галя, а доцент Руска Паскалева от Тракийския университет ще приказва за предварителна защита на гръбначните изкривявания при децата. Лекцията ще бъде съпроводена с проява. Сугестопедичен център за предучилищна и начална подготовка „ Боян Мага “ пък ще показа открит урок по български език за предучилищна възраст и първи клас.
Сред известните лектори в третото издание на фестивала са доктор Румен Стоилов, който ще открие с лекцията „ Как да останем здрави в новата действителност за България и света “, Кирил Кирилов, алпинистът Атанас Скатов, Галина Герасимова, Сергей Грива, проф. Дамян Попхристов и други Над 40 са лекторите и презентаторите в двата фестивални дни. Всички те са ерудирани и работещи дълги години в своята област експерти.
Фестивалът ще бъде закрит с лековит сеанс „ Астрофонотерапия ", в който композиторът Петър Бакърджиев ще композира онлайн лечебна музика и ще бъдат показани лечебните картини на старозагорката Генка Иванова.
Тази година базарът, съпътстващ фестивала, ще бъде навън пред читалището и в него ще вземат участие над 50 български производители и едни от Китай. Ще се оферират хранителни добавки, натурална козметика, масла, естествени камъни, амулети. Ще има и уреди за премерване на остепороза, за квантова диагностика и електропунктурна диагностика. Ще се предлага и дегустация на веган артикули.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР