Стара Загора. Малки и големи старозагорци и гости на града

...
Стара Загора. Малки и големи старозагорци и гости на града
Коментари Харесай

Стара Загора: Хиляди дойдоха на празника на Аязмото

Стара Загора. Малки и огромни старозагорци и посетители на града се стекоха на Аязмото, с цел да се включат в празника на актуализирания емблематичен за града парк „ Митрополит Методий Кусев “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище „ Родина 1860 “, Туристическо сдружение „ Сърнена гора “, Клуб „ Роден за завършения “, Център за поддръжка за личностно развиване, Астрономическа обсерватория, Регионален исторически музей, Народно читалище „ Настроение 2017 “ и Прабългарска школа за оцеляване „ Бага-Тур “.
Началото бе обещано в 11.00 часа в Зоопарка. Мажоретките от Центъра за поддръжка за личностно развиване показаха танца „ С любов “ с посланието към всички да запазят обичта към нашия хубав град и зелен парк вечно в сърцата си.
На откриването участваха Иванка Сотирова и Красимира Чахова зам.-кметове на Община Стара Загора, тук беше и Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание, както и домакинът доцент доктор Радослав Михайлов, шеф на зоопарка.
„ В най-светлите дни след Рождество Христово, организираме този огромен празник. Това е една осъществена фантазия, нашият хубав парк да събере старозагорци и гостите на града. Да се радваме на това, което имаме, да го пазим и ценим. След време ще имаме и освежен зоопарк. Да бъдем обединени и да се възползваме от всички начинания, които прави Общината, тъй като по този метод възпитаваме подрастващите “, прикани Иванка Сотирова.
Красимира Чахова предложения гостите на празника да се включат в множеството спортни мероприятия във въжената градина, на площадките за бадминтон, в надпреварите по кросфит и други „ Пейте, танцувайте, спортувайте и се забавлявайте “, пожела Красимира Чахова.
На откритата детска сцена се показаха с песни и танци Водоснабдителна система „ Усмивки “, ДЮНХ „ Жарава “, ДТС " Загорци ", ФА „ Траянци ”, ФПФ „ Цветна китка – слънчева ”, Мажоретен състав при ЦПЛР, Клуб „ Хип-хоп танци ” към ЦПЛР, Водоснабдителна система „ Траяна глас ”, Детска школа за национални танци към НЧ „ Настроение 2017 “, Школа за поп пеене към НЧ " Г. Бакалов ", Водоснабдителна система " Розов свят ", ДМФ „ Звездопад “, ДЮТС „ Броеничка “.
По алеите в зоопарка бяха ситуирани разнообразни спонтанни ателиета, в които децата можеха да вършат цветни мозайки, да рисуват, да моделират и още доста други забавни занимания. Любителите на астрономията можеха да се срещнат с главните детайли на актуалните галактически апарата и да следят слънцето.
Имаше още доста завършения - радостно насочване, да създадем бивак на поляната, разходка в парка с колело и каска.
Най-много бяха чакащите да влязат в новата въжена градина. Там те се забавляваха под управлението на инструктори от Туристическо сдружение „ Сърнена гора “.
При огромен интерес мина и надпреварата по кросфит, проведено от Спортен клуб „ Аполон “, в което се включиха доста момчета и девойки от разнообразни възрасти.
На Бадминтон площадката клуб „ Сантоша “ провежда Йога за всички възрасти, имаше тонизиращи гимнастически извършения с инструктор Анелия Асенова, занимания по бадминтон с треньори от Спортен клуб по бадминтон – Стара Загора и фитнес подготовка.
В зала на „ Бага-тур “ също посрещаха посетители, цялостна бе и Залата на смеха.
Малки и огромни се веселиха на Аязмото. Малчугани с радостни усмивки пъплеха по алеите и се забавляваха под благосклонните погледи на родителите си. Всички си пожелаваха да има още доста такива празници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР