Стара Загора. Малчугани от 18 детски градини в Стара Загора

...
Стара Загора. Малчугани от 18 детски градини в Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Малчугани от 18 детски градини се включиха в празника „Играй с приятели“, организиран Общината по повод Международния ден на детето

Стара Загора. Малчугани от 18 детски градини в Стара Загора се включиха в празника „ Играй с другари “, проведен Общината във връзка Международния ден на детето. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Началото бе обещано в 10.00 часа на актуализирания площад пред Общината.
„ Честит празник, скъпи деца, родители и учители! Децата са най-скъпото за нас. Затова родители, вдъхвайте религия в утрешния ден на децата си да са уверени, че триумфите им ще се множат “, пожела Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
Най-напред на сцената излязоха дребните балерини от детска градина (ДГ) „ Мир “, които демонстрираха забележителни умения. Участниците и гостите на празника на драго сърце приветстваха и танцовите осъществявания „ Децата на България “, „ Детска планета “, „ Българка “, „ Преди 100 лета “. Дамите и джентълмените от ДГ „ Пролет “ провокираха необятни усмивки по лицата на публиката с съвършеното си осъществяване. Дойде ред и на „ Пасо добле “ на дребните танцьори от ДГ „ Звездица “ и латино ритмите в танца на малчуганите от ДГ „ Бреза “. В чест на хубавото време „ Пролетна деликатност “ извършиха децата от ДГ „ Райна княгиня “, а тези от ДГ „ Кипарис “ с танца „ Морска приказност “ подсетиха, че идва ред на морските прекарвания. Имаше и танц с чадърчета, и още доста осъществявания за наслада на деца и родители.
Песента „ Рипни калинке “ извършиха с доста предпочитание децата от ДГ „ Светулка “, а със „ Загоре, равно Загоре “ се показаха възпитаниците на ДГ „ Звънче “.
Празникът приключи с латино осъществявания на танцьорите от „ Загора данс 2005 “.
Много бяха и искащите да се включат в Арт ателиетата, показани от Школите по изобразителни изкуства на Център за поддръжка за личностно развиване и школите по непознати езици и изобразително изкуство на НЧ „ Родина 1860 “.
Всички деца пристигнали на празника получиха от обичаните пръчици „ Зайо Байо “ на компания „ Сани Конс-Тодорови “, която всяка година радва децата. И в този момент тя подари чисто нов велосипед на късметлията от томболата - Александър Иванов.
Магията на детството продължи с музикалната режисура „ Разкажи ми приказка “ на децата от ДГ „ Патиланско царство “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР