Стара Загора. Имаме дългосрочна визия за града си, а тя

...
Стара Загора. Имаме дългосрочна визия за града си, а тя
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кмет: Имаме дългосрочна визия за Стара Загора, а тя не включва образуването на гето в квартал Лозенец

Стара Загора. Имаме дълготрайна визия за града си, а тя не включва образуването на гето в тази част на града, до което води съществуването на противозаконни постройки, изясни през днешния ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров, преди началото на акцията по срутване на 54 противозаконни постройки в местността „ Карасиврия “ на квартал „ Лозенец ", оповестиха от пресцентъра на Общината . С тях отстранените от неговата администрация ромски къщи отвън закона ще станат общо 226.
Община Стара Загора е връчила предизвестията на притежателите им още преди 6 месеца. Някои от тях са почнали сами премахването им, останалите бяха предизвестени да освободят пространствата от имущество и домашни животни. EVN и ВиК също са предизвестени да пресечен снабдяването с ток и вода.
Извървяна е цялата законова процедура, лишила общо към година и половина. Тези постройки няма метод да бъдат узаконени. Акцията има предпазен темперамент, задачата е да покажем, че не може да се строи нелегално, изясни на мястото пред публицисти кметът Живко Тодоров, потвърждавайки решимостта на администрацията да се оправи с нерешения от доста години проблем.
Той напомни, че от началото на първия му мандат до момента са отстранени 172 нелегално издигнати ромски къщи в кварталите „ Лозенец “ и " К. Ганчев ". На всички искащи е препоръчано да си закупят терени, отстъпено право на градеж и да си изградят законни жилища, за които да заплащат налози.
В 21 век не може да се живее в постройки, които са рискови за жителите си, добави кметът, като посочи, че по Общ устройствен план мястото е зелена повърхност и би трябвало да остане такава. Твърдо решени сме да се оправим с този проблем, сподели той. По думите му, след края на акцията теренът ще бъде разчистен от общинските служби.
В разнообразни стадии на процедура по унищожаване на противозаконното строителство са близо 200 постройки в ромския квартал „ Лозенец “. Следващата година следва да бъдат съборени още 93, сподели кметът, като добави, че никой не е декларирал предпочитание за настаняване в общински жилища. Имаме разнообразни разновидности, готови сме за случая, добави той. Живко Тодоров изясни, че жителите на местността са били регистрирани още преди 20 години там, а практиката за всеобща регистрация на еднакъв адрес, към този момент е прекратена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР