Стара Загора. Група от 30 екскурзоводи пристигна на учебно пътуване

...
Стара Загора. Група от 30 екскурзоводи пристигна на учебно пътуване
Коментари Харесай

Стара Загора: Екскурзоводи ще популяризират града като туристическа дестинация

Стара Загора. Група от 30 екскурзоводи дойде на образователно пътешестване през днешния ден в общинския туристически информативен център в Стара Загора. Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова посрещна представителите на Югоизточния съюз на екскурзоводите с липов чай и сладки за добре пристигнали, оповестиха от пресцентъра на Общината . Тя благодари за избора им и изрази вяра, че те ще покажат хубостите на Стара Загора на своите туристи, като част от стратегиите за обиколка на България на другите туроператори и сътрудници.
Всички посетители получиха албум Стара Загора и преди малко излезлите от щемпел карти на района и града, с изложение на значимите туристически обекти, информация за тях, работно време, разстояние и време за достигането им от града.
Надежди за ползотворно съдействие изрази и ръководителят на съюза Кристалина Пирева. Членовете на Югоизточния съюз на екскурзоводите „ Ваня Райкова “, със седалище в Бургас, са 120 професионални лицензирани екскурзоводи. Те работят с разнообразни туроператори и туристически сътрудници, някои от които са водачи на европейския пазар. Сдружението е третото в страната, след София и Варна. Традиция на организацията е да организира образователни пътувания, за повишение квалификацията на членовете и обогатяване на информацията, наложителна за специалността екскурзовод.
Днес гостите ще посетят Регионалния исторически музей, Късноантичната мозайка от частен римски дом, Античния форумен комплекс Августа Траяна, Архитектурния комплекс „ Музей на религиите “ и музея „ Неолитни жилища ”. След обед те ще отпътуват в посока Казанлък за посещаване на Казанлъшката гробница.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР