Стара Загора е мястото, откъдето трябва да започне битката за

...
Стара Загора е мястото, откъдето трябва да започне битката за
Коментари Харесай

Румен Петков: Решението да се предостави цялата технология за „Белене“ е престъпление към националната сигурност на Р България

Стара Загора е мястото, откъдето би трябвало да стартира борбата за българската енергетика. Това съобщи пред медиите в града ръководителят на АБВ Румен Петков и означи систематичните удари върху бранша през годините. Той дефинира като потресаващо решението на Народното събрание за продажба на реакторите за „ Белене “ на Украйна и напомни, че двата реактора са български благосъстоятелност на Националната електрическа компания. В този смисъл Народното събрание няма право да се разпорежда с тази благосъстоятелност. Особено поради оповестената цена.

„ Решението да се даде цялата технология, която имаме, за 1,2 милиарда лева е искрено закононарушение към енергийната сигурност, която е част от националната сигурност на Република България. Ние би трябвало да си дадем сметка България накъде отива. Защото похищението върху „ Белене “ и построяването на „ Белене “, в случай, че Франция като страна заявява готовността си да построи двата реактора със съответните по френски технологии, с гаранции от страна на Франция. Ние през днешния ден разгласяваме, че ще ги подарим, тъй като това е подарък. Тяхната стойност през днешния ден е най-малко 3,5 милиарда Но това Народно заседание със зоологически възторг съобщи, че е готово да им ги хариже за 1,2 милиарда лева, без изобщо да разяснява другите към 2 милиарда, които са вложени на площадката “.

Румен Петков означи и измяната на Кирил Петков, в качеството му на министър председател, към въглищните централи.

„ Тези, които пристигнаха тук, които отидоха - Кирил Петков и Асен Василев - в мините да се подпишат на декларацията за отбрана, на другия ден, предадоха „ Мариците “ в Брюксел. Който и в този момент от българска страна да отиде, тези в Брюксел ще кажат – вашето държавното управление се ангажира. И ние в случай че не си даваме сметка, че задължението да бъдат закрити „ Мариците “ към този момент е окончателното ликвидиране на енергийната сигурност на България, значи ние си го заслужаваме, заслужаваме да живеем на мрачно и на студено “.

В Стара Загора Румен Петков разяснява и полулегалната аудиенция на украинския президент в София и резултатите от нея. В тази връзка АБВ насочи няколко въпроса към премиера по Закона за достъп до публичен информация – за изразходваните държавни финанси, включително, такси и хонорари за застраховане на държавния ни аероплан и ангажираните за задачата чиновници за превозването на Володимир Зеленски и съпътстващите го лица и вследствие на какво решение за осъществени тези разходи. Вторият въпрос какво е остойностяването на извършената в националния исторически музей полемика, в това число наем техника, чиновници, посланици, политици, доброволци и представители на гражданското общество и какъв запас е употребен, в това число жива мощ, техника, изключителни наряди и в допълнение заплащане от страна на българските служби за сигурност, Министерство на вътрешните работи, НСО, с цел да бъде обезпечена цялата скица.

„ 6 юли е денят на политическата институционна и човешка подлост за нас, като общество и като страна и на една ярка проява на слугинаж, над който господства единствено неграмотността. Протоколът, нормалните междудържавни връзки са загърбени ”.

Румен Петков е безапелационен, че Европа и НАТО би трябвало да изискат цялостен доклад за разхода на повече от 100 милиарда евро в Украйна.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР