Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията Малки

...
Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията Малки
Коментари Харесай

Стара Загора с престижна награда за обещаваща инвестиционна дестинация

Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията „ Малки райони на бъдещето – успеваемост на разноските в влиятелната ранглиста за най-обещаващи капиталови дестинации в Европа ” в класацията „ Европейски градове и райони на бъдещето 2018/19 “ на авторитетното издание fDi Magazine на Файненшъл Таймс.

Градът е отпред в категорията на дребните райони с население по-малко от 1,5 милиона поданици. Тази година Стара Загора изпреварва Русе следвано от Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София – област, Каунас (Литва) и София-град.

Наградите бяха връчени на 13 март на гала в Кан, Франция.

Наградата от основния редактор на списанието Кортни Фингър получи заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова. Заедно с доктор Румяна Грозева, изпълнителен шеф на Агенция за районно икономическо развиване – Стара Загора и Георги Симеонов – Директор на Дирекция „ Устойчиво развиване и евроинтеграция “, те ще обсъдят опциите за евентуално съдействие с екипа на дирекция fDi Intelligence на Файненшъл таймс в промотирането на Стара Загора като капиталова дестинация на интернационалните пазари. Първата стъпка е направена посредством представянето на Стара Загора и индустриална зона „ Загоре ” в броя на изданието, което следва да излезе при започване на м. март, директно преди церемонията по награждаването.

За основаването на класацията fDi Европейски градове и райони на бъдещето 2018/19, дирекция fDi Intelligence на Файненшъл таймс употребява данни, събрани посредством специфичните ѝ онлайн принадлежности, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В изследването Стара Загора беше показана от екипа на Агенцията за районно икономическо развиване – Стара Загора.

Представянето на Стара Загора на страниците на fDi Intelligence паралелно с градове като Франкфурт, Дъблин, Кьолн и други, е част от поредните старания на кмета Живко Тодоров и неговия екип за оползотворяване на икономическия и капиталовия капацитет на града за стабилно развиване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР