Стара Загора е едно от 19-те населени места в страната,

...
Стара Загора е едно от 19-те населени места в страната,
Коментари Харесай

Стара Загора - част от образователната кампания за диабета

Стара Загора е едно от 19-те обитаеми места в страната , през които ще премине просветителната акция „ Открито за диабета “, проведена за осма поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България. Целта на безплатните измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин е предварителна защита, ранна диагностика на захарен диабет вид 2 и верен надзор на болестта, което се трансформира в новата здравна пандемия в международен мащаб. 
Над 425 милиона души по света е броят на пациентите с диабет , сочат данни на Международната диабетна асоциация, което значи, че всеки 11-и човек по света има диабет. В България диабетиците са над 430 хиляди , близо половината от които не са диагностицирани. Всеки втори пациент с диабет не реализира целесъобразните равнища на кръвна захар, което може да докара до съществени затруднения, които постоянно са животозастрашаващи. С ежедневни грижи и положително лекуване на болестта, те могат да се избегнат. Затова е доста значимо пациентите да не пропущат постоянно да изследват равнището на кръвната захар и на гликирания хемоглобин и наложително да минават през годишния безвъзмезден обзор при ендокринолог , обезпечаван от здравната каса. 
С акцията „ Открито за диабета “ се обезпечава опция за профилактика на здравите и за надзор на болестта на хората с диабет като се усъвършенства достъпа на пациентите до здравни грижи в дребни и огромни обитаеми места.
По мотив Световния ден за битка с диабета от септември до края на ноември се провеждат 23 измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин в границите на акцията. Безплатните проучвания в Стара Загора ще се проведат на 17 октомври, четвъртък, от 8 до 12 часа на партерния етаж в медицинския център на ул. " Поп Минчо Кънчев " 89 .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР