Стара Загора. Двама спортисти от общината ще участват в Спешъл

...
Стара Загора. Двама спортисти от общината ще участват в Спешъл
Коментари Харесай

Стара Загора: Двама спортисти от общината ще участват в Спешъл Олимпикс в Абу Даби

Стара Загора. Двама спортисти от общината ще вземат участие в Спешъл Олимпикс в Абу Даби. Стара Загора е единственият град, който получи цялостната квота на състезателите по бадминтон за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс и ще изпрати двама свои представители – Ганка Иванова и Иван Иванов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В игрите, които ще се проведат в Абу Даби, ще вземат участие повече от 7000 спортисти в 24 спорта, от повече от 190 национални делегации.
Иванова е притежател на сребърен орден от Летните олимпийски игри в Лос Анжелис 2015. Състезателите ще заминат на предварителен лагер на националния тим в София, който ще се организира от 5-и до 8-и март 2019 година
В интервала 08 - 21 март 2019 година Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби ще бъдат най-голямото спортно събитие за хора с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания.
Спешъл Олимпикс България получи квота за 18 спортисти с интелектуални усложнения от 10 български общини (София, Варна, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич) в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР