Стара Загора. Днес в общинската спортна зала Иван Вазов“ в

...
Стара Загора. Днес в общинската спортна зала Иван Вазов“ в
Коментари Харесай

Стара Загора: Юбилейно издание на най-стария турнир по карате се провежда в града

Стара Загора. Днес в общинската спортна зала „ Иван Вазов “ в Стара Загора стартира 30-ото юбилейно издание на най-стария шампионат по карате киокушин в България „ Верея “, в което вземат участие 28 тима от цялата страна. Стара Загора е показана от каратеките на Семеен кодекс „ Аскен “. В конкуренцията се включиха общо 300 участници. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
В тържественото разкриване участваха представители на федерацията, изявени съдии и спортисти, доста посетители. От името на кмета Живко Тодоров присъстващите приветства секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. „ Стара Загора е град с обичаи в региона на бойните спортове. За това свидетелстват имената на първенците – Стоян Петков, Петър Мартинов и Анелия Асенова. Благодарение на управлението на Федерацията по карате-киокушин и сенсей Асен Асенов, създател на Спортен клуб „ Аскен “, Стара Загора има опция да бъде хазаин на най-стария шампионат по този спорт в България “, сподели Иванов.
Първи на тепиха през днешния ден излязоха 140 юноши и девойки – младша и старша възраст за присъединяване в Държавните шампионати за възрастовата група. След тях оспорвани борби започнаха мъжете и дамите. Схватките ще излъчат спечелилите, които ще съставляват България на Световното състезание в Япония, заяви Асен Асенов, гл. специалист „ Спортни Дейности “ в Общината, който е и създател на шампионата.
Утре в шампионата за купа „ Верея “ ще се включат 160 деца до 14 година възраст.
Паралелно с шампионата се организират и съдийски семинари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР