Стара Загора. Държавата ще участва с парична вноска за изграждане

...
Стара Загора. Държавата ще участва с парична вноска за изграждане
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Държавата е готова с парите за Индустриална зона „Загоре“

Стара Загора. Държавата ще взе участие с парична вноска за създаване инфраструктурата на Индустриална зона „ Загоре “. Вече има подготвен план и след правене на количествено-стойностните сметки ще станат ясни параметрите на присъединяване й. Това заяви през днешния ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . „ Държавата има средства, чакаме окончателния разбор. Обещавам, че до две седмици парите ще дойдат “, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов.
В Стара Загора той откри информативен ден за показване на процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020. На откриването участваха кметът Живко Тодоров, регионалният шеф Гергана Микова, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници. Тук бяха и народни представители, шефове от Министерство на стопанската система, бизнесмени от района.
От началото на май м. година до края на юни т. година са подписани 712 нови контракта на стойност над 700 млн. лева, а осъществените заплащания са за над 350 млн. лева, осведоми министърът. По думите му са направени старания за понижаване на бюрократичните процедури, включени са и нови браншове като ИТ, произвеждане на облекло, здравно обслужване и обществени действия.
В Стара Загора са утвърдени 94 плана за 90 млн. лева В офиса на Оперативната стратегия всеки месец ще идват консултанти, които ще са в помощ на кандидатстващите с планове.
„ Благодаря на министерство на стопанската система, че избра Стара Загора за разкриване на акцията. Това демонстрира, че тук бизнесът е деен и работи добре. От персонален опит зная, че и екипът на министъра е добър, с него се работи елементарно. Вярвам, че Общината взаимно с министерството ще работи за създаване инфраструктурата на Индустриална зона „ Загоре “, бизнесът ще закупи терени, след това може зоната да се разшири “, сподели кметът Живко Тодоров. Според изпълнителния шеф на Зоната Радослав Танев, към този момент има запитвания, следва среща с австрийски вложител.
„ Към България има извънреден интерес за вложения. В Стара Загора образованието върви добре, има подготвени фрагменти. Справяте се и съм сигурен, че ще настигнете Пловдив “, безапелационен бе министър Караниколов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР