Стара Загора даде днес по обед старт на мащабен аматьорски

...
Стара Загора даде днес по обед старт на мащабен аматьорски
Коментари Харесай

Стара Загора даде начало на мащабен турнир по футбол

Стара Загора даде през днешния ден по обед старт на огромен аматьорски шампионат по футбол „ Грабни Купата “. 16 тима започнаха конкуренцията, която ще премине по-късно през още шест града, с цел да приключи с край през септември в Курортен комплекс Албена.

Огромният интерес запълни схемата на участниците града на липите надалеч преди началото на самия шампионат. Голямата конкуренция бе открита Крсимира Чахова, зам-кмет на Стара Загора. „ Радостни сме, че този най-мащабен футболен аматьорски шампионат в България започва точно от един от най-футболните градове в страната, “ съобщи Чахова, преди да приветства участниците и да пожелае триумф на самодейността, чийто първи стадий се организира на изкуствените терени над ст. Берое.

На церемонията по откриването през днешния ден участваха именити фигури с голям принос в историята на старозагорския футбол. Сред тях бяха част от именитите играчи от шампионския тим на Берое Илия Илиев - представител на ММС, Венелин Сивриев - отговарящ за детско-юношеската школа на зелените и Васил Драголов. Сред формалните посетители бяха още Димитър Петров - ръководител на Областния съвет на БФС, Петко Крумов - шеф отдел „ Спортни действия “ към Община Стара Загора и други Всички те бяха отличени с награди от уредниците на шампионата и от Общината, в символ на признателност за цялосната им активност за развиването на спорта и по-специално футбола в района..

Веднага след бе теглен жребият и започнаха първите срещи в групите. 16 отбора са разпределени в 4 групи, в които играея всеки против всеки. Първите два тима се класират за директните елиминации от четвъртфинал, които са планувани за неделната заран. Финалът е на следващия ден по обед и двата тима стигнали до него ще завоюват правото да вземат участие във финалния шампионат, който ще се състои с присъединяване на футболисти от 10 страни в средата на септември в Албена.

Преди това ще се преминат районните съревнования поредно в Пазарджик (17-18 април), Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР