Стара Загора често е наричан град на изкуствата и с

...
Стара Загора често е наричан град на изкуствата и с
Коментари Харесай

В Стара Загора ще се проведе трети национален конкурс за млади джаз изпълнители

Стара Загора постоянно е именуван град на изкуствата и с право - в случай че разгледаме културния календар на общината, ще забележим, че всяка година той изобилства от забавни събития и формати, на които други градове в страната биха завидели. Именно едно сходно събитие ще се организира тази събота в града на липите - трети народен конкурс за млади джаз реализатори. 

На 19 юни Стара Загора ще бъде хазаин на третия Национален конкурс за млади джаз реализатори Стара Загора 2021. Той ще се организира в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ с начален час 11.30 часа.

Форумът събира над 40 млади музикални гении от Стара Загора, София, Панагюрище, Бургас, Варна. Ямбол, Пловдив и други Участниците се състезават в три възрастови групи и три категории- вокалисти, инструменталисти и джаз обединения.

И тази година в състава на журито обичайно участват изтъкнати български джаз музиканти, преподаватели във висши музикални образователни заведения по дисциплината Поп и джаз изпълнителско изкуство, както и творци  от българската джазова сцена. Наградите на спечелилите ще бъдат връчени на церемония концерт в събота 19.00 часа, на открита сцена пред постройката на Община Стара Загора. (В случай на несъответствуващи метеорологични условия церемония концертът ще се организира в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “).

Инициатор и уредник на състезанието е Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “ в Стара Загора, с поддръжката на Община Стара Загора и Министерството на културата. Тази година Министерство на културата още веднъж обезпечава три стипендии на отличените във втора възрастова група.

Инициативата за провеждането на състезанието е обвързвана и с разпространение на джазовото изкуство.

Входът за събитието за преподаватели, родители и придружители по време на конкурсната стратегия е свободен.

Приветстваме всички почитатели на джаза да участват и поддържат младите български гении в региона. 

Източник: Община Стара Загора
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР