Стара олющена порцеланова чиния може да донесе сто хиляди британски

...
Стара олющена порцеланова чиния може да донесе сто хиляди британски
Коментари Харесай

Стара олющена чиния ще донесе поне 100 000 лири на лондончанин

Стара олющена порцеланова паница може да донесе 100 хиляди английски лири на благополучен лондончанин, откакто се оказа артефакт от епохата на манджурски император, написа в. " Метро ".

Съдът за хранене бил закупен на селска ликвидация през 20-те години на предишния век. Нито продавачът, нито купувачът имали визия за същинската стойност на предмета. По едно време в чинията със синя глазура държали плодове, след което събирала прахуляк на един бюфет.

Chipped dish used as fruit bowl turns out to be worth £100,000
— Geinzooi (@geinzooi) С времето тя почнала да се лющи, а по глазурата тръгнали цепнатини. На артефакта обърнал внимание тръжният експерт Чарлз Хенсън. Той забелязал на него щемпел на манджурския император Юнджън, който се задържал на престола от 1722 до 1733 година.
 

По думите на специалиста аналогични порцеланови произведения се съхраняват в музея " Метрополитън " в Ню Йорк и в токийския музей Недзу. В най-скоро време чинията ще бъде изложена на търг,като продажната й цена няма да падне под 100 хиляди английски лири. Потенциални купувачи от Китай демонстрират голям интерес към лота.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР