Стара авиационна бомба от Втората световна война е избухнала до

...
Стара авиационна бомба от Втората световна война е избухнала до
Коментари Харесай

Най-малко четирима ранени при взрив на стара авиобомба близо до главната гара на Мюнхен

Стара авиационна бомба от Втората международна война е избухнала до моста „ Доннерсбергбрюке “ наоколо до основната железопътна гара на немския град Мюнхен, оповестява локалната полиция, представена от международни медии.

Най-малко четирима души са ранени. По първична информация трима души са с леки пострадвания, а един човек е потърпевш по-тежко.

Взривът е станал по време на строителни действия. При сондаж за прокопаването на тунел машината е блъснала 250-килограмовата бомба, оповестяват от полицията в Мюнхен.

Im Rahmen von Tunnelarbeiten nahe der kam es bei einer Bohrung zur Explosion einer Fliegerbombe.
Aktuell hat sich die Zahl der Verletzten auf 4 Personen erhöht.
— Polizei München (@PolizeiMuenchen)
Заради детонацията е спряно придвижването на влаковете от основната гара на Мюнхен - една от най-натоварените в страната, заяви операторът " Дойче бан ". Засега не е ясно по кое време жп трафикът ще бъде възобновен.

Стълб от пушек се издигаше от мястото на гърмежа наоколо до жп спирка " Донерсбергербрюке ", която е ситуирана на малко повече от километър от основната жп гара на Мюнхен. Районът на детонацията е отцепен от полицията и се води следствие. Баварският вътрешен министър Йоахим Херман посети мястото на гърмежа и пожела на ранените бързо възобновяване.

Повече от 2000 тона неексплодирали бомби и муниции биват откривани в Германия всяка година, даже откакто изминаха към този момент 76 години след края на Втората международна война, и постоянно при осъществяване на строителни работи.

Те нормално са обезвреждани или детонирани с следен гърмеж - развой, който постанова всеобща евакуация като защитна мярка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР