Стар напоителен канал край екарисажа в Пловдив от години е

...
Стар напоителен канал край екарисажа в Пловдив от години е
Коментари Харесай

Напоителен канал край Пловдив е превърнат в сметище

Стар напоителен канал край екарисажа в Пловдив от години е трансфорат в нелегално бунище. Задушлива миризма на химикали и стотици пластмасови бутилки допълват пейзажа. Водата от този канал се влива в река Марица.

Пловдив

Според наш фен, който пожела да остане неизвестен, водата в канала всекидневно трансформира цвета си. А през лятото острата миризма се усеща в крайните квартали на Пловдив.

На място екоинспекторите са открили, че откритият канал, който води отпадните води към пречиствателна станция Пловдив е затлачен от нечистотия.
Стефан Шилев, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив: Установено е, че има оцветяване и преливане през преливника на ВиК Пловдив, което в действителност не би трябвало да става в изсъхнало време. Това е вследствие на струпване на наслойка в преливника, т.е би трябвало по-често ВиК Пловдив да чисти това оборудване. При такова приливане през преливника водите отиват непосредствено в реката без да се пречистват.
На водното сдружение в града е направено наставление за почистването на канала, което би трябвало да се случи в период до 14 дни.

От Регионалната ревизия по околната среда и водите приканват хората, когато станат очевидци на нерегламентирано замърсяване да алармират способените органи, общината или даже полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР