Стъпването в новата седмица ме кара да си направя равносметка

...
Стъпването в новата седмица ме кара да си направя равносметка
Коментари Харесай

1. Президентът НЕ Е „властта“; 2. АЗ построих метрото!

Стъпването в новата седмица ме кара да си направя равносметка за някои значими неща, започвайки със следното: в политиката в България—изглежда—участват умни хора, не до такава степен умни хора, положителни, неприятни, експерти, непрофесионалисти, какви ли не…

… само че от позиция на това до каква степен добре умеят да си прикриват ИСТИНСКИТЕ претекстове и настроения към народа, то те са цялостни дилетанти.

И така…

Искам да отбележа, че за следващ път, слушайки президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, го чух (за следващ, следващ, следващ път!) да приказва за „ властта “ като за нещо, в което той не взе участие, което е надалеч от него и от което той е надалеч и да се пробва да затвърди облик на нещо като опозиционер.

Колкото и да е лимитирана функционалността на президента в България, той не е просто един фигурант. Не е. Ако някой се усеща така… това е напълно друга тематика. Вина за положението на страната се носи от доста повече субекти, в сравнение с в пространството се обявява. Вината се носи от цялата политическа класа на страната. Това е преди всичко. Радев НЕ Е обособен от тази класа. Вина се носи и от бизнеса, който се пробва да съумява не с качествени решения, а с „ наши хора “ в политическата класа, за които се знае, че имат „ ценоразпис “.

А най-лесната, но най-най-лесната роля в политиката, повярвайте ми, е тази на опозиционера. Все да казваш, че водата е доста мокра, слънцето изгрява заран и „ по този начин не може “, без някой да чака от теб да носиш отговорност за протичащото се.

Има още един настоящ сега президент, който се пробва да се държи като опозиционер – Тръмп. А всички знаем, що за президент (и изобщо човешко същество) е той. Той също приказва като че ли демократичните сенатори и конгресмени ръководят страната му, а не той; и се пробва да припише всички несгоди на „ врага “ във властта.

Но да се върнем в напълно нашата си действителност. Тази с по-слабите сценаристи и по-слабите артисти.

Началникът на президентския кабинет Калоян Методиев беше отхвърлен от поста, откакто се появил на празненство на Българска социалистическа партия, проведено от лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за в Боровец.

Това е индивидът, който смени на поста Иво Христов, който също се „ отлепи “ от Радев, с цел да се „ залепи “ за Корнелия и за Българска социалистическа партия (и да стане евродепутат на червените).

Ако смятате, че наличието на следващия началник на кабинета на Радев на празненство на Нинова е инцидентно,

значи (вие като публика) изцяло си заслужавате равнището на „ представлението “. Ще има ли сюрпризирани, в случай че напълно скоро и Методиев се окаже с нов „ червен “ пост, я европейски, я български?

Признавам си, стартира да ми става малко жалост за Радев. Не е елементарно да го играеш „ надпартиен “, а на фрагментите ти един по един да им се разкриват етикетите: „ Собственост на Българска социалистическа партия “.

Валери Жаблянов (който „ игра “ на изборите в Българска социалистическа партия против Нинова и загуби; и освен че не стана ръководител на партията, само че и към този момент не е в Националния ѝ съвет) назова „ изборите “ и самото ръководство в Българска социалистическа партия „ двуличие “. В предаването „ Лице в лице “ по bTV се чуха думите: „ Лицемерието, което лъха от БСП… “ Жаблянов добави с въпрос по какъв начин ще каните младежите от Европа, а изхвърляте президента на европейските социалисти (Станишев)! Думите, които употребява, бяха „ липса на политическа просвета “, както и риторичния въпрос: „ И същата тази госпожа желае да ръководи страната утре…? “ Ставаше дума за Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за, несъмнено.

И на фона на всичко това, с тези фрагменти, които един по един лъсват в алено, имаме президент, който с думите си дърпа чергата ИМЕННО към това Българска социалистическа партия да получат властта на тепсия. Най-проруската партия в България. А това е мега-гига-хипер достижение в България, където партиите се състезават коя да е най-проруската.

По време на митингите се появиха, като гъби след дъжд, всякакви проруски обединения, които даже налазиха палатките на Орлов мост и извънредно доста дразнеха даже самите протестиращи. Тези обединения очевидно подкрепяха и Радев, и Българска социалистическа партия. И когато протестиращите споделяха, че са и срещу Радев също по този начин, ги атакуваха и не им даваха да приказват.

***

Но с началото на новата седмица, поставяйки зад нас едни много забавни събития и очаквайки други такива, ще би трябвало да отбележа и още нещо: дали някой стачкува или не, дали поддържа или не държавното управление и дали ви е приветлив или не… не е обвързвано по никакъв метод с това дали му е разрешено или не да употребява метрото или автомагистралите. Това е към госпожа Караянчева. Която сподели:

„ […] автомагистралите […] Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а в този момент критикувате?”

Госпожо Караянчева, в случай че не ви харесва този текст, да си го бяхте написала сама…

Щом е такова ситуацията. Значи: нямаш право да критикуваш производителя на кашкавал, в случай че кашкавалът ти е плесенясал отпадък! Да си го беше направил самичък, вместо да критикуваш! Ако хлябът ти е като тебешир, също – да си го беше направил самичък! Ако националите по футбол не стават… Пà, зèми иди ти да риташ на стадиона вместо тях! Трябва да можеш и да правиш всичко сам—от това да си правиш автомагистралите самичък, до това да си риташ топката самичък. Иначе нямаш право да критикуваш. Явно това е логиката на госпожа Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

А в този момент малко всъщност:

Магистралите не ги построихте вие, а ги построих аз – българският поданик. С труд и с налози, които напущат джоба ми не по мята свободна воля. Това са пари, които АЗ ИЗКАРВАМ, вие вземате посредством механизъм, който не ми оставя никакъв избор, а по-късно се разпореждате с тях както намерите за добре. Но от началото до края ТОВА СА МОИТЕ ПАРИ. Аз построих и автомагистралите, и метрото. Моля, отново заповядайте.

Да твърдите, че са „ ваши “ е малко… нали! Щото не ви видях нито да извадите пари от джоба си, че да ги построите, нито видях да запретнете ръкави да помогнете на бай Радо Бригадира, до момента в който копаеше тунелите на метрото, нито на Тончо Маленкия, до момента в който полагаше асфалта на автомагистралата. Така че – малко по-леко с „ нашите “ и „ вашите “ автомагистрали, в случай че може!

С тези мои пари аз също по този начин ви платих и за здравна система, която към момента не работи

и към момента си доплащам и заплащам, като поп, всякога когато опра до лекуване. С тези пари ви платих и за ремонта на Западния парк в София, в който хората не престават да си трошат краката… в нещото, което наподобява на Кабул през 2005 година

С тези мои пари платих също и за хеликоптери за незабавно избавяне, които към момента ги няма. Госпожа Караянчева най-добре от всички би трябвало да прави оценка какъв брой са значими те… Не знам дали помните, не знам дали и тя помни, само че през лятото на 2019 година тя – Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, катастрофира след следващата каскада на НСО и беше откарана с хеликоптер, с цел да закърпят не чак толкоз тежките ѝ контузии, а единствено няколко дни по-късно туристка в Пирин имаше крещяща потребност от навременна лекарска помощ – с тежки контузии на крайниците и таза, на черепа също по този начин, само че не получи боен хеликоптер по някакви си там аргументи.

С тези мои пари аз също по този начин заплащам за надзор над бизнеса да не сече горите, които сече, да не цапа морето, което цапа, и да не строи по плажовете, което също прави. Контрол ИМА, само че той гледа на другата страна, нищо, че аз му заплащам да си прави работата.

Ако не можете да се справите с това, за което съм ви платил, апелирам кажете си и ми върнете парите—аз имам какво по-добро да направя с тях!

И, като цяло, с сходни изказвани госпожа Караянчева ме кара да си помисля дали не е време да седнем и да си поговорим за взаимоотношенията чиновник (вие) – шеф (аз).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР