Стъпването по килима вкъщи с обувките отвън всъщност може да

...
Стъпването по килима вкъщи с обувките отвън всъщност може да
Коментари Харесай

За нищо на света не стъпвайте на килима с обувки, защото...

Стъпването по килима у дома с обувките извън в действителност може да води много бактерии в дома ви и даже отпадъци, считат проучвания на лекари във Англия.

Според тях, съвсем половината британци в никакъв случай не си чистят килимите, а 84 % го вършат по неверен метод и по този начин мръсотията продължава да заплашва дома им.

Всъщност етикетът да се събуеш на входа на жилището явно не е приоритет единствено по нашите географски краища. Независимо, че има много за и срещу по въпроса, явно хигиената постоянно е преди всичко.

Първо, в никакъв случай не е било правилно, че е добре да вървите с обувките у дома. 75 % от британците го вършат, само че не знаят, че по този начин разнасят бактерията ешерихия коли, откривана в екскрементите на хора и животни. Всъщност тази бактерия и онази, която предизвиква салмонела, несмущаемо могат да живеят в килима ни.

Най-застрашени от тези рискове са дребните бебета, които лазят по земята и имат пряк досег с бактериите. Също мит е и приказката, че можем да вземем нещо за ястие от земята, стига то да е стояло най-вече 3 секунди там, откакто сме го изпуснали. Над 50 % от интервюираните имат вяра в това, а в действителност бактериите незабавно нападат храната, щом тя е паднала на килима.

Редовното изпиране и разчистване на килима може да ограничи до най-малко бактериите, стига качеството на продукта да е високо и да се пере елементарно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР