Стъпката, която правите, е в правилната посока, оптимисти сме, че

...
Стъпката, която правите, е в правилната посока, оптимисти сме, че
Коментари Харесай

Радев е оптимист за зоополицията

Стъпката, която вършиме, е в вярната посока, оптимисти сме, че зоополицията ще се утвърди като работещо звено, съобщи министъра на вътрешните работи Валентин Радев на работна среща с представители на неправителствени организации и Столична община.

Ролята на зоополицията е контролираща, чиновниците работят и ще продължат да работят по случаи на осъществени закононарушения по отношение на животни, означи министър Радев. Същевременно той уточни, че за запазване живота и здравето на животните са нужни взаимните старания на всички институции, ангажирани с този проблем, както и дейната роля на общините, належащо е и построяването на механизми за взаимоотношение.

За първи път има конкретика и нещата стартират да се случват, е общата позиция, изразена от представителите на неправителствените организации. Те поддържат концепцията за в допълнение образование на зоополицаите и насоката да се употребяват положителните практики на Холандия. В рамките на срещата са изразени терзания от случаи на отровителство на кучета и на потреблението на огнестрелно оръжие. Акцентират и върху проблеми, свързани със наложителната регистрация на домашни животни, наранени са и въпроси за построяването на приюти за животни.

Голяма част от хората не считат похищенията над животни са незаконни, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов. По думите му следствието и разкриването на закононарушения по отношение на гръбначни животни, както и наложените санкции ще образуват непоносимост към такива случаи и ще извърши главните старания за генерална предварителна защита.

Дирекция " Околна среда " в Столична община заяви, че в общината е образувана работна група, която разисква механизмите за взаимоотношение. Амбицията е да се изготви модел, използван в цялата страна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР