Станцията е регистрирала стойности от 55.8 микрограма на кубичен метър

...
Станцията е регистрирала стойности от 55.8 микрограма на кубичен метър
Коментари Харесай

Превишение на нормата за фини прахови частици е отчетено в неделя в Русе

Станцията е записала стойности от 55.8 микрограма на пространствен метър (μg/m3), при норма 50 μg/m3 за този атмосферен замърсител. Вятърът е бил мощен, със западна посока, което е довело до транспорт на пушек, миризми и сажди вследствие изгарянето на следжътвени боклуци на територията на прилежаща Република Румания. Източникът е доказан от Областния шеф на Област Русе, който е подхванал нужните ограничения по подготвеност. Нивата на останалите следени атмосферни замърсители са в норма. За неприятни миризми от сходен темперамент в инспекцията са постъпили над 30 сигнала.

Неотдавна шефът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова изиска от румънския си сътрудник информация за подхванатите ограничения във връзка зачестилите случаи на местни огнища на територията на град Гюргево и покрайнината в прилежаща Република Румъния, като при започване на ноември следва среща.

Данните за качеството на атмосферния въздух се разгласяват всекидневно на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес: https://www.riosv-ruse.org/danni-punktove/

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР