Становището по Плана за възстановяване на страната ни ще е

...
Становището по Плана за възстановяване на страната ни ще е
Коментари Харесай

ЕК потвърди: Българският план за възстановяване е получен през октомври

Становището по Плана за възобновяване на страната ни ще е готово до 15 февруари. Това разгласи през днешния ден говорителката на Европейската комисия Веерле Нойц.

„ Както споделих и предходната седмица, проектът беше получен в Брюксел на 15 октомври предходната година. Комисията към момента прави разбор и работи по него “, добави тя.

Нойц добави, че мнението се прави въз основата на 11 критерия, а датата за оценка към този миг не е променяна и е 15 февруари. А в случай че има удължение, то ще стане идната седмица.

Още през декември стана ясно, че е предоговорено удължение на времето на оценка. Първоначално страната ни е поискала един месец, след което е бил пожелан още един.

Планът беше импортиран от служебното държавно управление на Румен Радев в комисията на 15 октомври. Срокът за оценка на документите кардинално е два месеца и щеше да изтече на 15 декември. С по този начин контрактуваните отсрочвания оценката се чака през февруари.

Миналата седмица министър председателят Кирил Петков разгласи в Народното събрание, че България е изпратила нов вид на проекта. Според него в документа са били ревизирани секторни политики в енергетиката.

Няколко часа по-късно зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев опроверга декларираното от премиера, че редактираният проект е изпратен в Европейска комисия. Още в петък от партията се позоваха на информация на представител на Европейска комисия, че проектът, с който разполагат, е подаден на 15 октомври 2021 година.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР