Становището на Висшия съдебен съвет (ВСС) е критично в по-голяма

...
Становището на Висшия съдебен съвет (ВСС) е критично в по-голяма
Коментари Харесай

Министър Славов: Становището на ВСС е критично в по-голяма част от предложенията в Конституцията

Становището на Висшия правосъден съвет (ВСС) е сериозно в по-голяма част от предложенията в Конституцията. Това сподели пред публицисти след съвещанието на Висш съдебен съвет министърът на правораздаването Атанас Славов. Той сподели, че пред Венецианската комисия в петък ще показа плана на вносителите, който ще се гледа от Народното събрание. Ще защитя главната концепция за делене на Висш съдебен съвет на два съвета, уточни Славов. 

Принципът за самоуправление е използван напълно за съдиите. Надявам се в мнението на Венецианската комисия да намерим уравновесен метод за ръководство на прокуратурата, сподели още правосъдният министър. 

Изненада ме монолитността на становището на ВСС днес, разяснява Славов позиция на Съвета, който отхвърли огромна част от предложенията за промени в главния закон. Това не беше ненадейно за този Висш съдебен съвет, уточни Славов. 

Според него нормално Народно заседание може да направи промените в Конституцията. Няма прекачване на органи от правосъдна власт към други управляващи. Мотиви за измененията са доста. Такива са и изводи на самата Венецианска комисия, заключи правосъдният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него упоритостта на болшинството е до края на годината текстовете да бъдат гласувани в Пленарна зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР