Становището, което беше дадено на КСНС, категорично е неприемливо по

...
Становището, което беше дадено на КСНС, категорично е неприемливо по
Коментари Харесай

Захариева обяви за притеснителни някои от текстовете, които излязоха след КСНС

Становището, което беше обещано на КСНС, изрично е недопустимо по метода, по който беше показано. Това сподели вицепремиерът Екатерина Захариева пред NOVA.

„ Вчера на Консултативния съвет за национална сигурност министър председателят прикани да се опитаме да успокоим малко обстановката. Но е явно, че имаме доста разнообразни позиции по някои от въпросите”, вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи.

И разгласи за притеснителни някои от текстовете, които били публикувани от президентството след срещата.

В четвъртък се организира Консултативен съвет за национална сигурност, призован от президента Румен Радев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов упрекна президента, че е предложил текст на декларация, който стартира с заключения, водещи до излизане от Европейски Съюз и НАТО. От президентството отхвърлиха.

Вътрешната и външната сигурност разисква КСНС при президента

Президентът изиска ускорение на модернизацията на армията

„ Обединихме се към мнението, че са нужни неотложни ограничения, гарантиращи повишение на отбранителните качества посредством ускорение на процесите на рационализация, поддръжка на наличната техника и обезпечаване на бойната подготовка. Изграждането на качества значи ясна и дълготрайна политика във връзка с хората в защитата “, съобщи още президентът.

До месец внасят плановете за рационализация на армията

Каракачанов: Непосредствена опасност за България няма

Захариева изясни още, че е извънредно значимо за целия Европейски Съюз европейската вероятност за страните от Западните Балкани.

„ Никой няма по какъв начин да стане член на Европейския съюз, без да извърши всички критерии. Това обаче не значи, че ние не би трябвало да сме фокусирани върху целия този процес”, сподели още вицепремиерът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР