Станислав, който е луд фен на марката Лада, премина разстоянието

...
Станислав, който е луд фен на марката Лада, премина разстоянието
Коментари Харесай

Уникално преживяване! Благоевградски тираджия пропътува 2760 км., от Разлог до Швеция, с Лада на 33 години

Станислав, който е вманиачен почитател на марката " Лада ", мина дистанцията за близо 4 дни, разхождайки се по градовете,през които пътували. Ето какво споделя той пред Struma.com

Благоевградски камионджия, вманиачен почитател на марката " Лада ",пропътува дистанцията от Разлог до град Гьотеборг в Швеция с автомобил на 33 години. Ладата, безотказно му служела по пътяи градовете на европейските страни, пред които минавали,се превръщали в същинска атракция, това споделя Станислав, пред Struma. com.

" Беше неповторимо прекарване, хората през страните, през които минахме ни гледаха с интерес, спираха ни, махаха ни, желаеха да се снимат с нас, изобщо с Ладата обрахме точките в Европа, смее се Станислав, който от години е разпален по ретро колите.

Обикаля събори най-много, където се показват модели на " Лада ". Тръгнал за Швеция, с цел да закара колата на негов добър другар, взел я от Разлог и тръгнали на път, дружно със брачна половинка му Анита -пръв асистент и навигатор.

Колата е благосъстоятелност на Божидар Димитров от Банско, споделя Станислав, другари сме вървим по ретро събори и събития, свързани с ретро коли, когато имаме опция Аз бях и уредник на Лада събор България тази година, който се организира на Летище Крайници край Дупница и отново бяхме дружно. След събора отпътува в Швеция, където работи. Тираджия е като мен.

Той има няколко Лади, също като мен, само че това му е първата и му е най -мила, та ме накара да му я закарам. И по този начин с жена ми тръгнахме на път, направихме си екскурзия, която се трансформира в в действителност неповторимо прекарване. Разгледахме Будапеща, Прага, Бърно и други огромни градове пропътувахме общо 2760км -България, Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Полша и Швеция до Гьотеборг.

От Полша за Швеция се качихме на ферибот, с който пътувахме 6ч, тръгнахме на път на 21 против 22 Януари и на 24 към този момент бяхме в Гьотеборг. Беше ужасно преживяване за нас изпълнено с доста страсти, бяхме атракция на всички места, снимаха ни палци, усмивки пътуването бе прелестно

Когато я доставихме на притежателя незабавно се втурна и направи едно кръгче на паркинга, а на другия ден показа, че има намерение да върви до Норвегия. Много хора подценяват марката, само че при добра грижа и употреба тя служи безотказно.

Това е един страховит автомобил, който се потвърди с 2760 км, а да не забравяме че е на 33г създаден 89 година в Толиати Русия. Една от моите Лади е същия модел Ваз 2105, единствено че с една година по остаряла произвеждане 88г. С нея също съм пътувал отвън граница, с нея както и моя татко лека му пръст има две пътувания до Русия, Белгород.

Сега ще попитате, а какъв брой и е разходът. Харчи 7. 4 на 100км, изхарчи 200л бензин със междинна скорост 120км някаде. Прибрахме се със аероплан, а в този момент още веднъж съм на път, само че с ТИР-а, пътувам за Италия, споделя Станислав, отпочинал и удовлетворен от приятните страсти, които му донесла обичаната му " Лада ".

П. Костов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР