Станислав Костов ще води атака на Пирин срещу Левски в

...
Станислав Костов ще води атака на Пирин срещу Левски в
Коментари Харесай

Станислав Костов е сигурен, че Пирин няма да загуби от Левски

Станислав Костов ще води офанзива на Пирин против Левски в среща сред двата отбора от efbet Лига в неделя в Благоевград. Той даде изявление за " Новспорт ".

Приемате Левски за състезание, а Пирин е в добра форма напролет. Какво е настроението при вас?

- Има въодушевление в Пирин. Това е разследване на положителната серия, в която сме. Това постоянно носи повече страст, възторг и самочувствие. В Пирин сме събрани много опитни футболисти. Всеки един от нас е наясно, че всяка серия има край, само че никой не се тормози от това. Нормално е да има напрежение, както преди всеки мач. Това е един тип предстартова тресчица, която изчезва в мига, в който стъпим на терена. За мен това напрежение даже е потребно, тъй като то оказва помощ за концентрацията и мотивацията. Няма по какъв начин във футбола да си безучастен и да очакваш да постигнеш резултати. Важно е да си под пара и да играеш със сърце.

С какво въодушевление ще излезете против Левски?

- Левскар съм и действително най-хубавият сезон в кариерата ми бе с екипа на Левски. Със сигурност ще има по-специално чувство в мен, когато се изправя против сините. Това няма да ми попречи да дам максимума. Аз пазя цветовете на Пирин и ще направя всичко по силите си, с цел да спечелим този мач.

Какъв резултат ще гоните. Успех против Левски ще усили възможностите ви да бъдете по-напред в класирането?

- В Пирин сме задоволително опитни футболисти и сме наясно, че отрицателните резултати и загубите са част от играта. Смятам, че рутината, която имаме насъбрана през годините, няма да разреши да се поддадем на отрицателни страсти след една загуба. Всичко това го споделям по принцип, а съответно за мача с Левски - не мисля, че има вид Пирин да загуби.

Паузата в шампионата по какъв начин ви се отрази?

- Не считам, че тази пауза ни извади от игрови темп. Дори паузата бе добре пристигнала за нас, защото имаше задоволително време контузените ни футболисти да се възстановят изцяло и да са подготвени за мача.

С какво може да изненадате Левски?

- Тренировките в последната седмица са ни ориентирани към този дуел. Има още няколко дни до мача, в които ще се постараем да се подготвим по най-хубавия метод. Треньорското управление е добре осведомено със мощните и слабите страни на Левски и старши треньорът Радослав Митревски ще откри най-хубавия метод, по който да подходим. Това обаче са тактически уловки, които нямам право да разгадавам. Надявам се да стане прекрасен мач, който да е забавен за почитателите и ние да спечелим.

Какво е настроението на хората в Благоевград преди мача с Левски?

- Със сигурност нашите почитатели чакат с неспокойствие мача с Левски. Искрено се надявам да дойдат на стадиона и да ни поддържат. Сигурен съм, че левскарите ще изпълнят техния бранш и в случай че стадионът в действителност се изпълни, то ще се получи празник и атмосфера, която ще помогне на нас, футболистите.

Бяхте любим на почитателите на Левски, само че сините ентусиасти не харесват съотборника ви Антон Карачанаков?

- Не укривам благосклонностите си към Левски и почитателите знаех, че давах максимума от себе си със синия екип. Сега съм в Пирин и ще пазя ползите на този тим. Антон позволи неточност, за която се извини. Всичко беше плод на страст, само че нямаше вложени отрицателни усеща. Това е част от играта и от време на време е допустимо да реагираш по метод, който да не се хареса на отсрещната страна. Надявам се почитателите на Левски да са приели извинението на моя съотборник и да няма напрежение. От сходни неща никой няма да завоюва.

Как ще реагирате, в случай че отбележите гол във вратата на Левски?

- Със сигурност ще проявя уважението, което изпитвам към Левски. Все отново в този клуб имам отлични моменти и мемоари. Но като нападател моята задача е да отбелязвам и в случай че ми се отдаде опция, ще го направя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР